Στο θέμα της υποτιθέμενης προσαγωγής νεαρού στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού επανήλθε μέσω Instagram ο Νίκος Μουτσινάς, έπειτα από την απάντηση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στην αρχική του ανάρτηση.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά με το συμβάν στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού. Δεν ήταν πρόθεσή μου να μεταφέρω ψευδείς ειδήσεις, αλλά να υπογραμμίσω συμπεριφορές οι οποίες δεν αρμόζουν σε ένα καθεστώς δημοκρατίας, σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου άποψη», σημείωσε σε νέο InstaStory που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σήμερα.

«Ενημερώθηκα σήμερα ότι αυτό το συμβάν δεν έχει συμβεί και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση», πρόσθεσε ο Νίκος Μουτσινάς.
Η ανάρτηση του Νίκου Μουτσινά στο Instagram

Η ανάρτηση του Νίκου Μουτσινά στο Instagram

Θυμίζουμε πως ο Νίκος Μουτσινάς μετέφερε την είδηση ότι ένας νέος υπήρξε θύμα προσβλητικής μεταχείρισης από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, με παρέμβασή τους εκπρόσωποι της Αστυνομίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς, όπως απεδείχθη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, με συνέπεια ο παρουσιαστής να βρεθεί εκτεθειμένος για τα γεγονότα που μετέφερε μέσω social media.
«Μετά από επισταμένη και ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας για το υποτιθέμενο περιστατικό, προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο», σημείωνε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής.

Η πρώτη ανάρτηση του Νίκου Μουτσινά

«Στο Τμήμα δέχθηκε χλευαστικά σχόλια για την εμφάνισή του, ενώ προσπάθησαν να τον ανακρίνουν για τα γεγονότα και για το περιστατικό στην Αγία Παρασκευή. Εκείνος είπε πως δεν ήξερε τίποτα και τον απείλησαν ότι θα κατηγορηθεί για απείθεια, μιας και δεν ”συνεργάζεται με την αστυνομία”», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανάρτηση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής τόνιζε χθες ότι μετά από έρευνα της καταγγελίας «προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο, πολλώ δε μάλλον κάτι που να αφορά και να συνδέεται με το Α.Τ. Ψυχικού».

«Επειδή υπάρχουν και όρια!

Τον ”γύρο” του διαδικτύου πραγματοποιεί ανάρτηση συγκεκριμένου γνωστού παρουσιαστή ψυχαγωγικών εκπομπών και εσχάτως ηθοποιού, με την οποία καταγγέλλεται ”κατάχρηση εξουσίας” αστυνομικών εις βάρος ανηλίκου, ”καταχρηστική προσαγωγή του στο Α.Τ. Ψυχικού”, ”προσπάθεια να τον ανακρίνουν για τα χθεσινά γεγονότα και για περιστατικό στην Αγία Παρασκευή” (;) και εντέλει, ”επιβολή προστίμου, αφού ανάγκασαν τον ίδιο και τον γονιό του να υπογράψουν”, καθώς παρήλθε ”αρκετή ώρα από την αποστολή SMS”.

Μετά από επισταμένη και ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας για το υποτιθέμενο περιστατικό, προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο, πολλώ δε μάλλον κάτι που να αφορά και να συνδέεται με το Α.Τ. Ψυχικού.

Μετά από αυτό εγείρονται πλέον, εκ των πραγμάτων, σοβαρότατες ευθύνες του εν λόγω παρουσιαστή για αδικαιολόγητη και ευθεία διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου και προσπάθεια δημιουργίας αναίτιας δυσφήμισης ολόκληρης Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του Α.Τ. Ψυχικού, καθώς και στη Διοίκησή του, θέτοντας υπόψη ότι η νομική συνδρομή του Σωματείου προς αυτούς θεωρείται αυτονόητη και δεδομένη. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει, με κάθε κόστος, να αποφεύγονται τέτοιες αστοχίες που δημιουργούν εντυπώσεις άνευ λόγου και αιτίας»

Πηγή: iefimerida.gr



ΠΗΓΗ