Αναπαραγωγή ρεπορτάζ από το lawandorder.gr:

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ότι οι συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν εργάζονται. Κυκλοφορεί όντως αυτή η φήμη.
Ένα γεγονός όμως που συνέβη σήμερα το πρωί, αποδεικνύει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα και ενώ ο Γ.Γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος ήταν εκτός υπηρεσίας, παρατήρησε μία ύποπτη κίνηση από έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος στεκόταν κοντά σε ένα όχημα και σε δύο κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της Κηφισιάς.

Ο δράστης έριξε κάτι (αποδείχθηκε πως ήταν ένα είδος εμπρηστικού μηχανισμού) σε έναν από τους κάδους και μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Αρχιφύλακα, ο οποίος προέρχεται από τους Ειδικούς Φρουρούς, έσπευσε να κρυφτεί πίσω από το όχημα.

Ο κ. Μαυροειδάκος πλησίασε πεζός στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι ο κάδος ήδη καιγόταν και όταν γνωστοποίησε στον δράστη ότι είναι αστυνομικός, εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Επί της οδού Κασσαβέτη στην Κηφισιά κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, γιατί ο δράστης δεν συμμορφώθηκε ώστε να σταματήσει, και να τον συλλάβει.

Αστυνομικοί του Τμήματος Κηφισιάς έφτασαν στη συνέχεια στο σημείο, καθώς υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, και τον οδήγησαν στο Τμήμα Κηφισιάς το οποίο έχει αναλάβει και την προανάκριση.



ΠΗΓΗ