Ο Ιρακινός γνωστός με το προσωνύμιο «ο Ιταλός» ήταν για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ισλαμικής Ριζοσπαστικοποίησης της Αντιτρομοκρατικής του Βελγίου ένα πρόσωπο που είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους μετά από μια σειρά συλλήψεων στο Βέλγιο ατόμων που είχαν σχέση με ισλαμιστές.

Όταν έφτασαν οι πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και ασχολείται με την παράνομη διακίνηση και τα πλαστά έγγραφα ήρθαν αμέσως σε επαφή με τους αξιωματικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος.

Άλλωστε, είχαν ήδη στα χέρια τους επικοινωνία του «Ιταλού» με άτομο από το Βέλγιο που του ζητούσε πλαστά έγγραφα για να μεταφέρει στην Ευρώπη Ιρακινούς.

Για τους αξιωματικούς της βελγικής αντιτρομοκρατικής, το πρόσωπο αυτό αποτελούσε χρηματοδότη της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία ήταν μέλος ο «Ιταλός».

Συνολικά στην Αθήνα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας τρεις Ιρακινοί.

Και οι έρευνα τώρα συνεχίζεται στα αραβικά έγγραφα που βρέθηκαν στα σπίτια των αλλοδαπών αλλά και στα κινητά τους τηλέφωνα.

Πρόκειται για 3 Ιρακινούς οι οποίοι διέμεναν στη χώρα μας και εμφάνιζαν ως χαρτιά διαμονής, ο ένας μια υποβολή αιτήματος ασύλου, ο δεύτερος άδεια παραμονής και ο τρίτος ένα ιταλικό διαβατήριο με άδεια παραμονής από Ιταλία.

Όλα αυτά τα έγγραφα, όμως, θα εξεταστούν για τη γνησιότητα τους.

Οι βέλγικες αρχές ασφαλείας είχαν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους συγκεκριμένους ιρακινούς από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και άρχισε και η αλληλογραφία με την ελληνική πλευρά.

Οι Βέλγοι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Ελλάδα ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε εξαπλωθεί σε Ιταλία, Γερμανία και Τουρκία.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr



ΠΗΓΗ