Κοντοζυγώνει… ο ανασχηματισμός επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές κοντά στη συμπλήρωση του ενός έτους διακυβέρνησης.

Στη λεωφόρο Κατεχάκη όλοι εμφανίζονται… καθησυχαστικοί. Οι εκτιμήσεις αλλά και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Αμετακίνητος θα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το ίδιο και ο Λευτέρης Οικονόμου.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παραμένει ο δεύτερος σε δημοφιλία υπουργός της κυβέρνησης, έχει ακόμα να δώσει στη λεωφόρο Κατεχάκη. Παραμένει ο ιδανικός για τη θέση, σύμφωνα με ισχυρούς άντρες του Μαξίμου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν δυσαρέσκεια για επιμέρους ζητήματα. Η μεγάλη εικόνα, ωστόσο, είναι ότι παραμένει ο καταλληλότερος.

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμα που έχει ενδιαφέρον. Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ένα κομμάτι που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη λεωφόρο Κατεχάκη, το οποίο θεωρεί ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό καλό θα ήταν να αναβαθμιστεί ο Λευτέρης Οικονόμου και να γίνει εκείνος υπουργός στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, διακινήθηκε το σενάριο αυτό, το οποίο, ωστόσο, αποτελεί περισσότερο μύχιο πόθο παρά πραγματικό σενάριο υπό επεξεργασία από το Μαξίμου.

Η «τάση» αυτή της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι ο Λευτέρης Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στην Κατεχάκη και ο ισορροπιστής του υπουργείου που σώζει καταστάσεις, ενώ μιλάει την ίδια γλώσσα με τα στελέχη του κόμματος.

Katechaki



ΠΗΓΗ