Σειρά ερωτήσεων για θέματα που άπτονται της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της νοτιοανατολικής Αττικής κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος. 

Η πρώτη ερώτηση αφορά στο Α.Τ. Αλίμου. Ο βουλευτής ρωτάει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως προτίθεται να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Α.Τ. σε περίπτωση καραντίνας αστυνομικών λόγω του Covid-19. Η ερώτηση έγινε μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι μεγάλος αριθμός αστυνομικών που υπηρετούν στον Άλιμο έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω του ιού.

Η δεύτερη ερώτηση του βουλευτή αφορά στο υποστελεχωμένο Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου. Ο κ. Καλλιάνος ρωτάει τον υπουργό ποια είναι η προβλεπόμενη δύναμη του Α.Τ. και ποια είναι σήμερα η υπάρχουσα πραγματική δύναμη, εξαιρουμένων και των τυχόν αποσπάσεων. Επίσης, ρωτάει πως προτίθεται να στελεχώσει το Α.Τ., ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σοβαρές υποχρεώσεις του.

Η τρίτη ερώτηση του κ. Καλλιάνου αφορά στη λήψη μέριμνας για την αριθμητική ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων του Νότιου Τομέα Αθηνών, που ενισχύθηκαν με μόλις έξι αστυνομικούς σε σύνολο 256 νεοεξερχομένων αστυνομικών.

Ο βουλευτής ρωτάει εάν το υπουργείο προτίθεται να ενισχύσει αριθμητικά την αστυνομική δύναμη των 13 αστυνομικών υπηρεσιών που υπάγονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

 



ΠΗΓΗ