Θετικά είναι τα νέα που φτάνουν στα αυτιά μας σε σχέση με την αντίδραση των υγειονομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στο φαινόμενο Covid-19.

Στα πολυϊατρεία της ΕΛ.ΑΣ. το ισόγειο χωρίστηκε εδώ και καιρό στα δύο, για την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων, ενώ δημιουργήθηκε γραφείο λοιμώξεων. Επίσης, στα πολυϊατρεία άρχισε να λειτουργεί για λόγους προστασίας και ασφάλειας πλαϊνή είσοδος για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και επαφής ύποπτων κρουσμάτων με άλλο κόσμο.

Τα κρούσματα εντός της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν χαμηλά (τα επιβεβαιωμένα είναι έξι μέχρι σήμερα), ενώ υπάρχουν και κάποια ύποπτα κρούσματα σε κατ΄οίκον περιορισμό. Καθημερινά αστυνομικοί εξετάζονται στα πολυιατρεία, με τους γιατρούς να έχουν βγάλει δεκάδες από αυτούς εκτός υπηρεσίας για προληπτικούς λόγους (καθώς εμφάνιζαν συμπτώματα).

Παράλληλα, λειτουργεί η γραμμή ψυχολογικής  υποστήριξης. Όπως μαθαίνουμε, δεν υπάρχει αύξηση των τηλεφωνημάτων από τους αστυνομικούς. Όπως εξηγεί, ωστόσο, αρμόδια πηγή «τα ψυχολογικά προβλήματα από όλη αυτή την κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία θα ξεσπάσουν για όλες τις κοινωνικές ομάδες σε δεύτερο χρόνο».

Katechaki



ΠΗΓΗ