Αποκαλυπτικούς διαλόγους μεταξύ των νεαρών που πήραν μέρος στο κορωνοπάρτι της Νέας Σμύρνης και τον τραυματισμό του 60χρονου που τους έκανε παρατήρηση φέρνει στο φως το CNN Greece.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μετά το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι στο θύμα και την αρπαγή του κινητού του, οι νεαροί εξαφανίστηκαν και στα μηνύματα τους προσπαθούσαν να βρουν τρόπους και δικαιολογίες, ώστε να καλύψουν τα όσα είχαν γίνει στο κορωνοπάρτι στη πλατεία.

Χαρακτηρίστηκα προσπαθούσαν να σχεδιάσουν ότι δήθεν είχαν προκληθεί από το θύμα και μάλιστα ότι τους είχε χτυπήσει πρώτος.

Α «…Άκου τι θα κάνουμε. Θα μου δώσει ο φίλος κάνα δυο μπουνίδια για να μου κάνει σημάδια. Και μετά θα πω ότι αφού κοπάνησε εσένα μετά κοπάνησε και μένα. Και εκεί τρελάθηκα και του όρμησα. Κάτι τέτοιο σκέφτηκα εγώ».

 

Β. «Δεν θα κανείς τίποτα απλά θα κρυφτείς 24 ώρες. Μετά δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα».

Αμέσως μετά την επίθεση με μαχαίρι οι νεαροί εξαφανίστηκαν, όμως μιλούσαν μεταξύ τους μέσα από διαδικτυακές εφαρμογές.

Αυτούς τους διαλόγους ανακάλυψαν οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν τα άτομα.

 

 

 

Σε άλλο σημείο των συνομιλιών οι νεαροί κάνουν αναφορά σε κάποιο βίντεο στο οποίο υπάρχει περίπτωση -όπως υποψιάζονται- να έχει καταγράφει το πώς άρχισε ο διαπληκτισμός τους με τον κάτοικο.

Α. «…Μην δείξεις σε κανέναν το βίντεο γιατί το βίντεο φαίνομαι ξεκάθαρα εγώ εκείνη την ώρα που του λέω “τι κανείς ρε βγάζεις βίντεο;”»

Στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη για όσα συνέβησαν, ομολογώντας ότι ήταν παρόντες στην συμπλοκή.

Και ο κατηγορούμενος που φέρεται να χτύπησε τον 60χρονο με μαχαίρι ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του τραυματισμού του θύματος, δηλώνοντας πως έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε κατηγορούμενοι, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Το περιστατικό είχε γίνει πριν πέντε ημέρες, όταν διοργανώθηκε πάρτι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, παρά τις απαγορεύσεις για την πανδημία.

Μάλιστα, οι νεαροί είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους και είχαν βάλει δυνατά μουσική.

Και ενώ διασκέδαζαν με ποτά και φωνές, ένας γείτονας κατέβηκε από το διαμέρισμα του και τους έκανε παρατήρηση.

Τότε όχι μόνο δέχτηκε επίθεση αλλά τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και του άρπαξαν και το κινητό.

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών ταυτοποίησαν οκτώ άτομα και συνέλαβαν πέντε, ανάμεσα τους και δύο ανήλικους.

Mίνα Καραμήτρου

cnn.gr



ΠΗΓΗ