Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να υπήρχε κλίμα αισιοδοξίας για τη σύλληψη της γυναίκας με το βιτριόλι που σημάδεψε μια για πάντα τη ζωή της 34χρονης Ιωάννας, ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα τα τελευταία 24ωρα.

Αναδημοσίευση από reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο Reader.gr, ανέφερε πως «είναι τελείως διαφορετικό να έχουμε ενδείξεις, μαρτυρίες που να “δείχνουν” προς κάποια κατεύθυνση και πιθανό κίνητρο, από τα να έχουμε στοιχεία που θα “δέσουν” την υπόθεση και θα μας πάνε στο επόμενο στάδιο της έρευνας, αυτό των ανακρίσεων». Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι αστυνομικοί έχουν πλέον αρκετά εμπόδια να υπερκεράσουν πριν φτάσουν στη λύση του μυστηρίου και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Εάν η άρση απορρήτου δεν «δείξει» κάποια ύποπτη…

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν πως εάν και τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου επικοινωνιών στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα δεν «δείξουν» κάποια από τις 3 γυναίκες που βρίσκονται στη shortlist των υπόπτων, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο. Πολλώ δε μάλλον όταν το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας δεν δείχνει καθαρά τη δράστιδα.

Η 34χρονη Ιωάννα είτε από το σοκ της επίθεσης είτε επειδή όντως δεν γνώριζε τη γυναίκα με τη μαύρη μάσκα και το σκούφο, δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τις έρευνες -τουλάχιστον στο επίπεδο της αναγνώρισης του προσώπου της δράστιδος. Οι μαρτυρίες από περίοικους στην περιοχή της Καλλιθέας κρίνονται αμφιβόλου «αξιοπιστίας», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια πρόσωπα που υποστηρίζουν ότι είδαν κάτι δεν έχουν καν καταθέσει στην Ασφάλεια.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η πίεση που ασκείται στην υπηρεσία που διεξάγει τις έρευνες είναι τεράστια για «αποτελέσματα εδώ και τώρα» κι αυτό είναι κάτι που μόνο καλό δεν κάνει στην προσπάθεια των αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Η υπερπροσπάθεια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και η τεράστια πίεση



ΠΗΓΗ