Ξεκινούν αύριο Πέμπτη και επίσημα τα έργα για την κατασκευή των νέων φυλακών της Αθήνας, που θα «αντικαταστήσουν» το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου θα κατασκευαστούν οι καινούργιες φυλακές, θα κατεδαφιστούν κτίρια, προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για το νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κατεδάφιση κτιρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ. Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων.

Επίσης, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Πολύ σημαντική θεωρείται από το υπουργείο η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.



ΠΗΓΗ