Αυτοψία τους δρόμους της Αθήνας πραγματοποίησε την ημέρα των Χριστουγέννων ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν επιφορτιστεί με την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο κ. Καραμαλάκης επέβαινε σε ένα συμβατικό όχημα και πέρασε από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στόχος του ήταν να είναι «ορατός» στους αστυνομικούς που ήταν στα μπλόκα, ούτως ώστε να διαπιστώσει την αυστηρότητα των ελέγχων. Συγκεκριμένα ο αρχηγός ήθελε να δει εάν οι συνάδελφοί του θα τον σταματήσουν για έλεγχο ή όχι. Η εντολή που είχε δοθεί ήταν να γίνονται -μετά τις 22.00- σαρωτικοί έλεγχοι στα οχήματα που περνούν από τα μπλόκα.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε από κεντρικά σημεία των βορείων προαστίων (από Αγία Παρασκευή και βορειότερα), κατόπιν μετέβη στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα, Ομόνοια) και τέλος κατέληξε στον Πειραιά.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμπέρασμα από την αυτοψία του ήταν ότι οι έλεγχοι ήταν αυστηροί και «εναρμονισμένοι» στο σχέδιο που είχε εκπονηθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε μία περίπτωση μόνο αστυνομικοί που ήταν σε μπλόκο κεντρικού δρόμου δεν σταμάτησαν το αυτοκίνητο του κ. Καραμαλάκη για έλεγχο. Τότε, ο αρχηγός ζήτησε από τον οδηγό του να κάνει όπισθεν και έκανε παρατηρήσεις στους συναδέλφους του για «χαλάρωση».

Όπως λένε πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη, η τήρηση των μέτρων την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων αποτελούσε προσωπικό στοίχημα του αρχηγού. Ο κ. Καραμαλάκης συντόνισε τις προηγούμενες ημέρες σειρά τηλε-συσκέψεων με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας, για να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τα μέτρα σε όλη τη χώρα.

Στη λεωφόρο Κατεχάκη είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. Όπως λένε, ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει, καθώς «υπάρχει μπροστά μας η Πρωτοχρονιά».

Πηγή: newsbomb.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ