Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας  , εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΝΕΣΠΑΑ καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με Διοικητές Υπηρεσιών  , έγιναν αποδέκτες πολλών παραπόνων σχετικά με την συνεχή ίδρυση νέων Ομάδων και Υπηρεσιών , οι οποίες , διαφημίζονται  από την πολιτική  Ηγεσία ως  νέα μέσα καταπολέμησης διαφόρων μορφών εγκληματικότητας , όμως προκαλούν αφαίμαξη στις ήδη ελλειμματικές από άποψη προσωπικού Υπηρεσίες , δένοντας ουσιαστικά τα χέρια των Διοικητών των Υπηρεσιών οι οποίοι πρέπει να γίνουν δυνατοί λύτες γρίφων για να εκδώσουν Υπηρεσία και ταυτόχρονα έρχονται στην δυσάρεστη θέση να προτείνουν αστυνομικούς από την Υπηρεσία τους για την στελέχωση των νέων Υπηρεσιών.

Οι προσλήψεις στην Σχολή Αστυφυλάκων και Αξιωματικών όπως διαπιστώθηκε συνεχίζουν να είναι ελάχιστες και οι προηγούμενες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων έγιναν για την κάλυψη συγκεκριμένων , νέων λειτουργικών αναγκών όπως φάνηκε με την έκδοση του τελευταίου Π.Δ όπου δημιουργήθηκαν ολόκληρες Υποδιευθύνσεις σε  νησιά για την κάλυψη αναγκών των κέντρων μεταναστών.

Τα κενά παραμένουν και οι αποσπάσεις προς όλη την Ελλάδα συνεχίζονται (ειδικότερα τους θερινούς μήνες ) με αποτέλεσμα να φαίνεται μεν ότι μια Υπηρεσία κατέχει οργανικά ικανό αριθμό αστυνομικών , πλην όμως στην πραγματικότητα είναι ελάχιστοι.

Η Θεσσαλονίκη άλλωστε έχει την ιδιαιτερότητα , να έχει σε λειτουργία και Υποδιευθύνσεις αυτοτελών Υπηρεσιών με αποτέλεσμα την διεύρυνση των αντικειμένων που ασχολείται καλύπτοντας όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Προτείνουμε :

–  την άμεση ενίσχυση της ΓΑΔΘ στις έκτακτες μεταθέσεις.

–  τον σχεδιασμό μεγαλύτερου αριθμού προσλήψεων τα επόμενα έτη στην Σχολή Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.

–  τον επανασχεδιασμό , για την χρησιμότητα και τον τρόπο λειτουργίας των διαφόρων ομάδων που δημιουργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα  παράλληλα με την Αττική.

–  την εισαγωγή ανώτερου αριθμού αποσπάσεων βάση οργανικών θέσεων από μια Υπηρεσία κατά τον ίδιο τρόπο που προβλέπεται από το Π.Δ. για τις άδειες του προσωπικού.

ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ και ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΠΗΓΗ