Την 12η Μαΐου , εμφανίστηκε σε ηλεκτρονική αλληλογραφία στις ηλεκτρονικές μας θυρίδες , σε ορισμένα πάντα από τα μέλη της Ένωσης , και διαβάσαμε με έκπληξη μια πρόσκληση για διενέργεια Έκτακτης Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης την 15η Μάιου και σε περίπτωση μη απαρτίας την 22α Μαΐου στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΘ ή σε άλλο πρόσφορο υπαίθριο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΘ , ώρες μάλιστα απογευματινές .

Προφανώς το Προεδρείο μας έχει κάποιο λόγο να βιάζεται και δεν μας τον εξηγεί όπως ζητήσαμε δημοσίως και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας . Γράφει μάλιστα ότι θα γίνει η Συνέλευση σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία . Πιθανόν  όμως δεν γνώριζε ότι η Νομοθεσία και οι περιορισμοί ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω συγκεκριμένων Φ.Ε.Κ. τα οποία όλοι εμείς ως Αστυνομικοί πρέπει να τα εφαρμόζουμε στις Υπηρεσίες μας  .

Μέλη της ΝΕΣΠΑΑ τα οποία είναι εκλεγμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ των οποίων και ο Εκτελεστικός Γραμματέας στην ΠΟΑΞΙΑ , έστειλαν e mail προς την Ένωση , ζητώντας να ενημερωθούν εάν η Γ.Α.Δ.Θ. ενέκρινε ποτέ το αίτημα τους και πότε το υπέβαλαν . Ουδέποτε φυσικά , έλαβαν απάντηση . Πως άραγε θα ενημερωθούν συνάδελφοι της Περιφέρειας που επιθυμούν να προσέλθουν ; Τόση είναι η εκτίμηση του Προεδρείου απέναντί τους ;

Το απόγευμα της 14ης Μαΐου ενημέρωσαν τηλεφωνικά ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου , ότι τελικά λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στην κείμενη Νομοθεσία , θα ακυρωθεί η Γενική Συνέλευση  .  Ανακοίνωση ακύρωσης όμως στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης ,δεν είδαμε. Πως θα ενημερωθούν τα μέλη;; Προφορικά;; .

Τελικά η Γ.Α.Δ.Θ τι απάντησε ; Μήπως τα προφανή ; Ότι δεν δύνανται να κάνουν σε χώρο Αστυνομικής Υπηρεσίας εκδήλωση καθόσον ισχύουν ακόμα περιορισμοί ; Μήπως βιάστηκαν να ανακοινώσουν την πρόσκληση πριν ζητήσουν την άδεια της Γ.Α.Δ.Θ. ; Τόση υπευθυνότητα τελικά ;

 Κύριοι του Προεδρείου , μέχρι να αναρτήσετε ανακοίνωση ακύρωσης της έκτακτης μάλιστα ,  Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης εκτίθεστε αλλά δυστυχώς μαζί με εσάς ,  εκθέτετε την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας , διότι είμαστε πολλοί εξ υμών Αξιωματικοί – διοικητές υπηρεσιών και οφείλουμε να γνωρίζουμε τι προβλέπεται στην κείμενη Νομοθεσία .

Στο Δ.Σ. της Τρίτης 11-5-2021 σας τονίσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να καλέσετε χίλια πεντακόσια (1500)  μέλη στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΘ και ότι δεν πρέπει να κάνετε ενέργειες που σύρουν την Ένωση σε διασυρμό και χλεύη , επειδή δε γνωρίζετε τη νομοθεσία .

Τώρα αναλάβετε την ευθύνη των πράξεων σας !

ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ



ΠΗΓΗ