«Πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι κρίσεις;» είναι το ερώτημα που απασχολεί το σύνολο σχεδόν των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. – τουλάχιστον αυτών που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις ή περιμένουν να προαχθούν.

Και όχι άδικα, καθώς μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την απόφαση παραμονής του αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού του Σώματος (σ.σ. στις 21 Ιανουαρίου) όλα μοιάζουν να έχουν κολλήσει.

Η τελευταία ημέρα, για την οποία είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι θα ξεκινήσει η καθιερωμένη διαδικασία, που κάθε χρόνο κάνει εκατοντάδες ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς να κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, ήταν η Δευτέρα! Η αμέσως προηγούμενη; Η Παρασκευή που μας πέρασε…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουν περάσει σχεδόν 20 ημέρες μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – που σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας – κι ακόμη κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει «νευρική κρίση» στα υψηλά κλιμάκια, λόγω της εύλογης αγωνίας για το υπηρεσιακό μέλλον (προαγωγή, παραμονή, αποστρατεία). Κι όσο καθυστερεί η έναρξη των κρίσεων, όλοι οι ανώτατοι κι ανώτεροι αξιωματικοί κάνουν συντήρηση δυνάμεων για να αποφύγουν τυχόν… μπανανόφλουδα!

Περιορισμένες αλλαγές

Αποφεύγοντας την ονοματολογία, οι πληροφορίες του reader.gr συγκλίνουν στο ότι και αυτή τη χρονιά οι όποιες αλλαγές θα είναι περιορισμένες.

Στον βαθμό του αντιστρατήγου είναι ζήτημα εάν θα υπάρξει μία αποστρατεία, κάτι που «μεταφράζεται» σε ακόμα λιγότερες ανακατατάξεις στον βαθμό του υποστρατήγου. Την ίδια ώρα, βέβαια, ανώτεροι αξιωματικοί με βαθμό αστυνομικού διευθυντή / υποδιευθυντή πιέζουν για να προχωρήσει η επετηρίδα, καθώς τα χρόνια περνούν και παραμένουν «κολλημένοι» βαθμολογικά και υπηρεσιακά.

Όσον αφορά τη νεότερη πληροφόρηση για το «πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι κρίσεις», η αίσθηση είναι ότι η Παρασκευή πιθανότατα να είναι η ημέρα «κλειδί» για τη διαδικασία.

 



ΠΗΓΗ