Την 2/4/2021 εκδόθηκε απο το Αρχηγειο μας η με αριθμό 1533/18/678748 διαταγή για την επιλογή Αστυνομικών για την απόσπαση τους σε διπλωματικές αρχές της χώρας μας, στα πλαίσια ειδικής αποστολης, προκειμένου να συνδράμουν στην έκδοση θεωρήσεων (field workers).

 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε οτι δικαίωμα αίτησης έχουν μονο οι Αστυνομικοί μεχρι το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, εξαιρώντας τους Υπαστυνομους του Ν. 3686/2008, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια οργανική θέση με τους βαθμοφόρους που κατέχουν οργανική θέση Αρχιφύλακα (με εξετάσεις) – Ανθυπαστυνομου.

 

Δηλαδή, εδω πρόκειται για προφανέστατη διάκριση – αδικία , αφού οι ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΙ του Νόμου κατέχουν πάντοτε οργανική θέση Ανθυπαστυνόμου και ανεξαιρέτως σε όλες τις Υπηρεσίες, πάραυτα δεν έχουν δικαίωμα αίτησης για την απόσπαση τους στο εξωτερικό.

 

Επιπρόσθετα, στην παράγραφο -6- της ανωτέρω διαταγής αναγράφεται ότι όσοι Αστυνομικοί θα αποσπαστούν στο εξωτερικό στη συνέχεια θα χάσουν την οργανική τους θέση και θα επανατοποθετήθουν σε Υπηρεσια της περιοχής μετάθεσης τους.

 

Προφανώς πρέπει να αλλάξει κάτι όσον αφορά τη διαδικασία μετακίνησης, έτσι ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία με τις έκτακτες μεταθέσεις…

 

Ζητάμε απο το Αρχηγείο μας, την έκδοση νέας διαταγής η οποία θα περιλαμβάνει και τους Υπαστυνομους τους Ν. 3686/2008 ως δικαιούχους να καταθέσουν αίτηση, καθώς επισης και την αφαίρεση του άρθρου 6 της διαταγής ώστε να επανέρχεται στην οργανική του θέση μετά το πέρας της εξάμηνης απόσπασης του στο εξωτερικό και να γίνει η απλούστευση της διαδικασίας και να εφαρμοστεί και η συνταγματική αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ για όλους τους έχοντες ακριβώς την ίδια οργανική θέση Αστυνομικούς.

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Μέλος ΔΣ ΕΑΥΘ

Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

 

 

 



ΠΗΓΗ