Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά εξιχνίασαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, από 25χρονο αλλοδαπό, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2020 – 09 Φεβρουαρίου 2021.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις κτιρίου της ευρύτερης περιοχής και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σημειώνεται ότι, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός συνελήφθη καθώς στερούταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθη επίσης 23χρονος αλλοδαπός για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, αφού όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, κατά την προηγούμενη ημέρα προμηθεύτηκε από τον δράστη κλεμμένο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στο πλαίσιο των ερευνών , προέκυψε και η εμπλοκή 19χρονου ημεδαπού στην υπόθεση, ο οποίος στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, συνέργησε με τον 26χρονο συλληφθέντα για την πώληση μέρους των κλοπιμαίων σε υποψήφιους αγοραστές. Ο 19χρονος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μαχαίρι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



ΠΗΓΗ