«Συστράτευση» παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ακαρνανία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αστυνομικών, οι οποίοι μάχονται με τον κορονοϊό.

Το δικό τους στίγμα δίνουν συνδικαλιστές της αστυνομίας, μαζί με επιχειρηματίες, φορείς και συλλόγους, από διάφορους κλάδους της οικονομίας. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί και παραδοθεί, συνολικά, 2.100 χειρουργικά γάντια και 1.150 μάσκες προσώπου. Πρωτεργάτης σε αυτή την προσπάθεια ο γνωστός συνδικαλιστής-αστυνομικός Δημήτρης Ραφτογιάννης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο F/B αναφέρει,

«Ως μάχιμος Αστυνομικός και ενεργός συνδικαλιστής, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την συνδικαλιστική μου συνείδηση, με πυρήνα αυτής την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάδελφο, κινούμενος (υπό το φως του ηλίου) με πραγματικές επαφές με φορείς κ συλλόγους, παρέδωσα σήμερα στον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας κ. ΚΑΚΟΥΣΗ Κωνσταντίνο, παρουσία του Αναπληρωτή Διευθυντή Ακαρνανίας Α/Δ κ. ΣΑΡΑΤΣΗ Βασίλειο, χίλια πεντακόσια (1.500) χειρουργικά γάντια και εκατόν πενήντα (150) μάσκες καθώς και τέσσερα (4) λίτρα αντισηπτικών διαφόρων τεμαχίων ώστε να παραδοθούν διά μέσου της υπηρεσίας στους συναδέλφους μου, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν την μάχη με την πανδημία, αψηφώντας κινδύνους ακόμη κ για την ίδια τούς την ζωή.

Αποτελεί εκ της θεσμικής μου θέσης, υποχρέωση και συνάμα καθήκον να προστατεύω τα εργασιακά δικαιώματα του Έλληνα Αστυνομικού καθώς και να ασκώ πιέσεις (υπό το φως του ηλίου) για εξεύρεση λύσεων χωρίς καπηλεία έργου και χωρίς να μοιράζω (καθρεφτάκια σε ιθαγενείς). Έως σήμερα μαζί με άλλους συνδικαλιστές έχουμε παραδώσει συνολικά δύο χιλιάδες εκατό (2.100) χειρουργικά γάντια και χίλιες εκατόν πενήντα (1.150) μάσκες προσώπου.

Για την σημερινή χορηγία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πολιτιστικό σύλλογο Ποταμούλας και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο κ. ΣΤΑΥΡΟΥ Φώτιο και τον ταμία του συλλόγου κ. ΤΣΟΥΝΗ Βασίλειο για την ευγενική τους χορηγία».

Πηγή: Agriniosite.gr



ΠΗΓΗ