Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η συνδικαλιστή παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. για τους χειρισμούς της ΠΟΑΣΥ μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής για το νέο μισθολόγιο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Δυστυχώς, αυτό που συνεχώς φωνάζαμε στα συνέδρια, στα διοικητικά συμβούλια και στις ανακοινώσεις μας, το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, έχει γίνει πραγματικότητα. Η προσφυγή κατά του νέου μισθολογίου του 2017 απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Λυπούμαστε πολύ, είναι μια ακόμη μαύρη ημέρα για το συνδικαλιστικό μας Κίνημα και τον εργαζόμενο Αστυνομικό, είμαστε πλέον καταδικασμένοι να ζούμε με μισθούς τόσο χαμηλούς που δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες εργασίας μας , στους κινδύνους που διατρέχουμε εκτελώντας τα καθήκοντά μας και στις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης.

Δεν πρόκειται να πάρουμε πίσω τα χρήματα που το 2012 στερηθήκαμε με τις παράνομες τότε περικοπές και αυτά που χάσαμε το 2017 με το νέο μισθολόγιο που μας καταδίκασε σε μόνιμη φτώχεια! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μας απογοητεύει και αποτυγχάνει το εν λόγω Προεδρείο, η ήττα στα εργασιακά μας είναι καθημερινό φαινόμενο εδώ και 7 χρόνια από τότε που ανέλαβαν!

Πώς όμως έχασαν το σημαντικότερο δικαστήριο για τους συναδέλφους τους;

Ο νομικός σύμβουλος ήταν ο ίδιος που είχε και η προηγούμενη διοίκηση, η οποία τότε κέρδισε την επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, αλλά τότε ευτυχώς δεν ήταν αυτοί στη διοίκηση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Πού είναι η επιστροφή των μισθών μας τώρα;

Υπονόμευσαν τα συμφέροντα των Ελλήνων Αστυνομικών, χωρίς να γνωρίζουμε αν το έκαναν από αμέλεια ή ηθελημένα, καθώς με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να χαθεί αυτή η σημαντική δικαστική διεκδίκηση.

Ήμασταν σίγουροι και το επισημαίναμε συνεχώς, ότι η περίεργη “σιωπή” τους όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οφείλονταν στο γεγονός πως όχι μόνο ανέμεναν ότι θα χαθεί η προσφυγή, αλλά ίσως και αποζητούσαν αυτό το αποτέλεσμα, προκειμένου να απαλλαγούν να συγκρουστούν κατά τη διαδικασία της σημαντικής αυτής διεκδίκησης.

Οι άστοχοι χειρισμοί τους, η λάθος προσέγγιση και η πιθανόν εκ του πονηρού υποβίβαση της προσφυγής μας ως ήσσονος σημασίας, στις προτεραιότητες των διεκδικήσεων, οδήγησαν στο να γραφτεί ο επίλογος. Ένα είναι σίγουρο, δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να παλέψουν για σημαντικά ζητήματα, παρά μόνο για ευτελή, τα οποία και αυτά στην ουσία τα ακυρώνουν, όπως η δήθεν ανωτατοποίηση της σχολής Αστυφυλάκων, την οποία διαφημίζουν ως μεγάλη επιτυχία.

Δεν έχουν καν πρόταση για την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και αγνοούν την πρόταση την οποία τους έχουμε καταθέσει ως παράταξη (όπως άλλωστε έκαναν και με το βαθμολόγιο των 7 βαθμών), γιατί δεν τους αφήνει η αλαζονεία και ο εγωκεντρισμός να καταλάβουν ότι, οι ίδιοι αδυνατούν.

Καίνε το βαθμολόγιο πασάροντας αυτό που τους πάσαραν άλλοι, το οποίο δίνει ψίχουλα σε πολύ λίγους και αφήνει οικονομικά και βαθμολογικά αδιάφορους τους πολλούς.

Είμαστε εντελώς σίγουροι, ότι για ακόμη μια φορά θα ρίξουν τις ευθύνες αλλού.
Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι.
Είναι όμως συνυπεύθυνοι όσοι τους στήριξαν και τους στηρίζουν.
Είναι υπόλογοι στους συναδέλφους μας όσοι θα τους στηρίξουν στο μέλλον.
Δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, παρά μόνο η ΑΛΛΑΓΗ!!!



ΠΗΓΗ