Να «λαδώσει» τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στη Μύκονο επιχείρησε ο αρχηγός της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ.Η σύλληψή του έγινε το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο πασίγνωστης ποδοσφαιριστής ήρθε στα χέρια με ομάδα Βρετανών τουριστών που άρχισαν να τον ειρωνεύονται για τις επιδόσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ποδοσφαιριστής απάντησε στους χλευασμούς, μέχρι που ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα σε εκείνον, τον αδερφό του, έναν φίλο του και την ομάδα των Βρετανών τουριστών που είχε καταναλώσει  ποσότητα αλκοόλ.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι όταν οι αστυνομικοί προσήγαγαν όλους τους εμπλεκόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα, ο Μαγκουάιρ πρότεινε στους αστυνομικούς να τους δώσει χρήματα για να αποσιωπήσουν την υπόθεση. Δηλαδή, να αφεθούν όλοι ελεύθεροι και να μη γίνει γνωστό το περιστατικό. Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ενέδωσαν αλλά σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα χρηματισμού.

Ως προς το χρονικό του συμβάντος, όλα ξεκίνησαν έξω από μπαρ στο νησί των ανέμων. Ο ποδοσφαιριστής μαζί με τον αδερφό του και έναν φίλο τους επιβιβάζονταν σε βαν για να γυρίσουν στο ξενοδοχείο τους. Τότε, Βρετανοί οπαδοί της αγγλικής ομάδας άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στον Μαγκουάιρ αποδίδοντάς του ευθύνες για τις κακές επιδόσεις της ομάδας τους. Εκείνος απάντησε και ξέσπασε άγριος καυγάς με μπουνιές και κλωτσιές. Αστυνομικοί επενέβησαν και επιχείρησαν να διευθετήσουν το επεισόδιο για να μην πάρει έκταση. Τότε δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τους τρεις Βρετανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, χτύπησαν και έναν από τους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ηρεμήσουν και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν με το βαν στο αστυνομικό τμήμα, όπως και έγινε. Όταν έφτασαν όμως, ο Μαγκουάιρ και οι άλλοι δύο κατέβηκαν και το έβαλαν στα πόδια φωνάζοντας και βρίζοντας. Κλήθηκαν ενισχύσεις και ο ποδοσφαιριστής με την παρέα του καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν. Την ώρα της σύλληψης και πάλι προσπάθησαν να ξεφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς αλλά τελικά ακινητοποιήθηκαν.  Όπως αναφέρουν αστυνομικοί, πιθανότατα οι τρεις άνδρες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και στο τμήμα φώναζαν, προσπάθησαν να τους χρηματίσουν και γενικώς ήταν εριστικοί και επιθετικοί. Το πρωί εμφανίστηκαν απολογητικοί και ζήτησαν συγγνώμη, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία σε λίγη ώρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σύρου.



ΠΗΓΗ