Aανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ:

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. B 1836 από 06.05.2021, ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2020-2021, καθορίζεται σε μόλις τριακόσιους δέκα (310) και σε εξήντα επτά (67) αντιστοίχως.

Ειδικότερα, για τους τριακόσιους δέκα (310) Δόκιμους Αστυφύλακες που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους, η ονομασία τους θα πραγματοποιηθεί το 2024, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του Άρθρου 36 του Ν.4670/2020.

Μέχρι τότε οι Δόκιμοι Αστυφύλακες, εκτός της περιόδου φοίτησης που πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, θα «εκπαιδεύονται» – αξιοποιούνται ως παρατηρητές στα Αστυνομικά Τμήματα και ως ρυθμιστές κυκλοφορίας στα Τμήματα Τροχαίας. Όλα αυτά με τριακόσια (300) ευρώ περίπου μισθό, χωρίς πενθήμερα, νυχτερινά. Γιατί έτσι φρόντισε η Πολιτεία.

Όσον αφορά τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας που «ψυχορραγούν» από την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού και ενισχύονται κατά κύριο λόγο κάθε έτος από τις τοποθετήσεις των Νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων, το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο δυσοίωνο μετά την έκδοση του χθεσινού Φ.Ε.Κ..

Πού θα πρωτοκατανεμηθούν αυτοί οι τριακόσιοι δέκα (310) Αστυφύλακες όταν με το καλό αποφοιτήσουν το 2024;

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βάσει του ανωτέρω Νόμου που τροποποίησε τη διάρκεια φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων, το έτος 2023 δεν θα υπάρχουν Νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες.

Και μπορεί αυτές οι ημερομηνίες σήμερα να μοιάζουν μακρινές, όμως με όλες αυτές τις αποφάσεις που λαμβάνονται, τα Α.Τ. και Τ.Α,. οι Υπηρεσίες δηλαδή στις οποίες πρώτα εκεί απευθύνεται ο πολίτης για τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, αδειάζουν συνεχώς και η προοπτική να στελεχωθούν εκ νέου απομακρύνεται, με επακόλουθο να μειώνεται και το επίπεδο του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Εκτός βέβαια αν υπάρξει βούληση για εσωτερικές μετακινήσεις και εξορθολογισμό της κατανομής του υφιστάμενου προσωπικού που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία. Εξαγγελίες στις οποίες πολλοί έχουν κατά καιρούς προχωρήσει, μείνανε όμως στα λόγια. Κάτι σαν την επιβράβευση των Αστυνομικών που ποτέ δεν έρχεται.
Όλα αυτά ενώ η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και διάφοροι χρήσιμοι παπαγάλοι πανηγυρίζουν για «ανωτατοποιήσεις» χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, συνεχίζοντας να μοιράζουν «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς».

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.



ΠΗΓΗ