ΜΠΡΟΣΤΑ: Όλη η αλήθεια για το ποιοι και πώς υπονόμευσαν το μέλλον των χαμηλόβαθμων Αστυνομικών 

Το κείμενο αυτό πρέπει να το διαβάσουν  όλοι οι αστυνομικοί  και  προπάντων οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους που έχουν  υποχρεωση με την σειρά τους  να επιλέγουν τους κατάλληλοτερους για να ηγούνται του ένστολου συνδικαλισμού

Το μισθολόγιο που έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση φτωχοποίησε τον χαμηλόβαθμο Αστυνομικό και δημιούργησε τον κατεχόμενο βαθμό.

Να δούμε όμως όλη την αλήθεια για το τι έγινε τότε αλλά και τι ακριβώς γίνεται τώρα  …

Αυτός που κλήθηκε να  διαχειρισθεί το μισθολόγιο των ένστολων ήταν ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Καμμένος και οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των αστυνομικών που θα έπρεπε να προτείνουν ,η αντίστοιχα να αντιδράσουν σθεναρα, αυτοί που γνωρίζεται και παραμένουν στους θώκους  τους μέχρι σήμερα.

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας αρνήθηκαν τότε να μπουν σε συζήτηση και διαπραγμάτευση  μαζί του για το μισθολόγιο, υπονομεύοντας έτσι στην κυριολεξία το προσωπικό το οποίο είχε την ατυχία να εκπροσωπούν.

Οπότε ο Καμμένος υποστηρίζοντας πλέον τα συμφέροντα  μόνο των Στρατιωτικών που είχε στις τάξεις του  Αξιωματικούς η Υπαξιωματικούς, (που με τα χρόνια υπηρεσίας γίνονταν και αυτοί Αξιωματικοί), έφτιαξε ένα μισθολόγιο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην χάσουν χρήματα  οι στρατιωτικοί.

Αυτό  είχε ως συνέπεια, το συγκεκριμένο μισθολόγιο να είναι προς όφελος και να συμπαρασύρει εκ των πραγμάτων και τους  Αξιωματικους της Αστυνομίας που είχαν περίπου την ίδια βαθμολογική εξέλιξη με αυτή των Στρατιωτικών.

Όμως οι χαμηλόβαθμοι  Αστυνομικοί ήταν οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης, διότι δεν έφτανε που βαθμολογικά δεν είχαν την ίδια εξέλιξη με τους συναδέλφους τους Υπαξιωματικούς των αντίστοιχων Στρατιωτικών Σχολών,  αλλά καταργήθηκε για αυτούς και η μισθολογική εξέλιξη με τις απολαβές των αντίστοιχων βαθμών των αξιωματικών και δημιουργήθηκαν τα σημερινά μισθολογικά κλιμάκια και οι κατηγορίες .

Απώλεσαν λοιπόν οι Αστυνομικοί  το ένα τρίτο περίπου  του μισθού τους ,με ένα συνδικαλιστικό κίνημα που ούτε καν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη η είχε αντιληφθεί αλλά τα πολιτικά παιχνίδια δεν το άφηναν να αντιδράσει .

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές,που στην ουσια (με τις ενέργειες και παραλείψεις τους ) προκάλεσαν την μεγαλύτερη ζημιά που είχε  υποστεί από την δημιουργία του το συνδικαλιστικό κίνημα των ένστολων  ,  διέδιδαν τότε στους χαμηλόβαθμους  “μην ακούτε τα παπαγαλάκια δεν χάνεται ούτε ένα ευρώ”. Φυσικά τα παπαγαλάκια, (κατ’ αυτούς), είχαν απόλυτο δίκιο και όχι μόνο έχαναν χρήματα οι χαμηλόβαθμοι Αστυνομικοί, αλλά είχε ήδη δημιουργηθεί για αυτούς  ο “κατεχόμενος βαθμός”με απώλειες άνω των 300 ευρώ και προσωπικές διαφορές .

Και ενώ ο χαμηλόβαθμος Αστυνομικός  υπέφερε οικονομικά, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές συνέχισαν όμως να επιλέγουν αυτούς, που ήδη ταυτίστηκαν και χρεώθηκαν  την μεγαλύτερη ήττα που είχε υποστεί ποτέ το  συνδικαλιστικό κίνημα της Ελληνικής Αστυνομίας.Αυτη  του μισθολογίου και της οικονομικής  καταστροφής των χαμηλόβαθμων.

Συνέχισαν να επιλέγουν αυτούς, γιατί ποτέ δεν έμαθαν τι ακριβώς συνέβη  η δεν κατάλαβαν η και αυτοί με τη σειρά τους βολεύτηκαν στις συνδικαλιστικές τους θέσεις , γράφοντας στα “παλαια των υποδημάτων τους ” την βάση  που εκπροσωπούσαν!

Κανένας τους δεν αναζήτησε ευθύνες και καθόσον όλοι βολεύτηκαν, συνέχιζαν να στηρίζουν, τους ανίκανους και  επικίνδυνους  για τα συμφέροντα του Έλληνα αστυνομικού .

Και τα αποτελέσματα  φυσικά της καταστροφικής αυτής επιλογής συνεχίζονται μέχρι σήμερα  με βαθμολογια μπαλώματα,  ενώ για την επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2012 που προβλέπει και η προηγούμενη απόφαση του ΣΤΕ ούτε κουβέντα .

Δεν υιοθέτησαν το βαθμολόγιο των επτά βαθμών που  προτείναμε  σαν παράταξή, που επέστρεφε τους μισθούς των χαμηλόβαθμων στα επίπεδα του 2012,ως ανέφικτο για αυτούς ,ενώ το μισθολόγιο που μας πήρε τα λεφτά ήταν  εφικτό ; Δέχτηκαν επίσης αυτό τώρα το βαθμολογιο  (εφικτό για αυτούς )που προφανώς  τους έδωσαν έτοιμο και  δίνει ψίχουλα σε μια μερίδα   ενώ στην πλειοψηφία  των συναδέλφων και όσων έχουν προσωπική διάφορα απόλυτος τίποτα και απομακρύνει κι άλλο την επιστροφή των μισθών που  προβλέπει η  ξεχασμένη (για αυτούς ) απόφαση του ΣΤΕ.

Δεν είναι άμοιρη των ευθυνών η τότε πολιτική ηγεσία που εκμεταλλεύτηκε την ανεπάρκεια των εκλεγμένων αντιπροσώπων των αστυνομικών και έκανε αυτό το απαράδεκτο μισθολόγιο, αλλά ούτε και η τωρινή η οποία εκμεταλλεύεται την ίδια ανεπάρκεια και αντί να κάνει ενα βαθμολογιο-μισθολογιο που  να επιστρέψει τα χρήματα (όπως έχει υποχρέωση σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση του ΣΤΕ ) κάνει μόνο  βαθμολογιο-μπαλωμα ,που  δίνει στην ουσία ψίχουλα κερδίζοντας χρόνο μήπως και χαθεί η τελευταία  απόφαση του ΣΤΕ που αναμένεται και ως προς τον χειρισμό της είναι πλέον υπεύθυνη αποκλειστικά και μόνο η τωρινή συνδικαλιστική   διοίκηση της αποτυχίας.

Στο δόγμα <<θέλουν χρήματα ,δωστους βαθμούς >>θυσιάζεται η μοναδική ευκαιρία της επιστροφής των μισθών στα επίπεδα του 2012 και πάλι επιστρατεύεται το επιχείρημα <<Μην ακούτε τα παπαγαλάκια >>όμως  όταν μετά το βαθμολογιο οι Αστυνομικοί θα δουν τις μισθοδοσίες τους  θα αντιληφθούν ότι για άλλη μια φορά <<τα παπαγαλάκια>>(κατά εκεινους) θα έχουν ξανά  δίκιο και η ψαλίδα που άνοιξε μεταξύ χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων δεν θα κλείσει ποτέ ,γράφοντας η ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα την χειρότερη  περίοδο  διοίκησης του ένστολου συνδικαλισμού που η θητεία της  ταυτίστηκε με την δημιουργία στην ΕΛ ΑΣ του κατεχόμενου βαθμού.



ΠΗΓΗ