Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά την ιστορική απόφαση, βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του Open, όπου κατήγγειλε σχέση αστυνομικών με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που είχαν δεχθεί την δολοφονική επίθεση από μέλη της Χ.Α. ρωτήθηκε από τη Φαίη Μαυραγάνη για το τι είναι αυτό που τον στοιχειώνει από τα όσα έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της δίκης.
Τότε ο Θ. Καμπαγιάννης είπε: “Αυτό που με στοιχειώνει είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε “πλάτες” στους κρατικούς μηχανισμούς. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε “σύρμα” μέσα από την αστυνομία”.

Ο συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκα που εκπροσωπούσε τους αστυνομικούς, έσπευσε να απαντησει στον Καμπαγιάννη έχοντας την εντύπωση, όπως έγραψε ο δικηγόρος στο fb, πως  βρίσκεται απέναντί του ο γνωστός δικηγορότυπος-φίλος της ΕΛΑΣ. Είπε λοιπόν ο Μπαλάσκας “Όταν λέειο κ. Καμπαγιάννης η «αστυνομία», λέει ανοησίες. Αν λέει συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν το γνωρίζω, δεν έχω δει τη δικογραφία. Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Τον καλώ δημοσίως να είναι πιο προσεκτικός. Αποκαλύπτονται από εμάς οι μεμονωμένες περιπτώσεις”.
Τον λόγο πήρε ο Θ Καμπαγιάννης απαντώντας:
“Χαίρομαι που ενοχλήθηκε ο κ. Μπαλάσκας. Είπα μέσα από την Αστυνομία και θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και μέσα στην αστυνομία, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα χωρίς τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Αυτή ήταν η κατάσταση και δεν θα επιτρέψουμε η ίδια η αστυνομία να αυτοκαθαρθεί το συγκεκριμένο σώμα, αν δεν επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί και όλοι οι αστυνομικοί οι επίορκοι να οδηγηθούν στα κελιά, δίπλα στον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Λαγό”.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει καθαρίσει το σώμα της Αστυνομίας, ο Καμπαγιάννης απάντησε αρνητικά λέγοντας: “Μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της, το εθνόσημο που φοράει, αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ, το τονίζω στη ΓΑΔΑ, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα – το στοιχείο για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως άσπιλοι με τα λευκά μπλουζάκια τα σιδερωμένα που τους είχαν δώσει. Η κάθαρση θα γίνει με το να πάνε αστυνομικοί επίορκοι φυλακή”.



ΠΗΓΗ