Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας  μετά το πέρας της σύσκεψης εργασίας, που είχε εχτές με τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανακοίνωσε νέα ενίσχυση της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία με εξοπλισμό, αλλά και 60 νέα οχήματα.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε:

 

«Σήμερα υπέγραψα απόφαση για την προμήθεια συνολικά 60 οχημάτων στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια μέσω ευρωπαϊκών πόρων ενισχύει σημαντικά τον εξοπλισμό της Αστυνομίας, διευκολύνοντας έτσι το έργο της. Με 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουμε στην ΕΛΑΣ 35 επιβατικά οχήματα, 14 οχήματα τύπου SUV, δυο οχήματα για τη μεταφορά προσωπικού και εννέα μοτοσικλέτες. Επίσης, διαθέτουμε δέκα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και 51 ασυρμάτους».

 

«Συγχαίρω την ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ κάνουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες υποδειγματική δουλειά. Τόσο στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για τη διατήρηση της εγκληματικότητας σε χαμηλά επίπεδα.

 

Θέλω στο πρόσωπό σας κ. Υπουργέ να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Συνεργασία που μας έχει επιτρέψει να κάνουμε πάρα πολλούς και ουσιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα μικτά κλιμάκια, στα οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΛΑΣ και άλλοι φορείς. Θέλω να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε το έργο της ΕΛΑΣ με όσες δυνατότητες και μέσα διαθέτουμε. Θυμίζω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ΕΛΑΣ και σε όσους συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Διαθέσαμε είδη ατομικής προστασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, να προστατεύουν όλους εμάς. Αυτή την καλή συνεργασία θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα».

 



ΠΗΓΗ