Aνακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου

Την 22-05-2021 το Προεδρείο της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Υποστρατήγου κ. ΡΟΥΤΖΑΚΗ Αντωνίου αλλά και του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Ταξιάρχου κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ Νικολάου.

Δια του Προέδρου μας, αφού τον ευχαριστήσαμε για την ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου με έμψυχο δυναμικό, περιπολικά οχήματα αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μεταφέρθηκαντα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Νομό Ηρακλείου αλλά και σχετικές προτάσεις μας ώστε τόσο η υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας όσο και η αστυνόμευση γίνουν ακόμα καλύτερες, για τα οποία έχουμε αποστείλει και σχετικά υπομνήματα- επιστολές προς την ηγεσία.

Ειδικότερα στον κ. Αρχηγό τέθηκε: το θέμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών τουριστικών περιοχών Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου- Α.Τ. Χερσονήσου – Α.Τ. Μαλεβιζίου με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου , η αναγκαιότητα εργασίας των Δοκιμών Αστυφυλάκων και τα Σαββατοκύριακα στις υπηρεσίες που ενισχύουν , το ζήτημα ενός νέου πάρεργου της διαλογής τουριστών οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο στα αεροδρόμια, σύμφωνα με πρόσφατο ΦΕΚ, από το οποίο πρέπει να απεμπλακεί άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. και να αφοσιωθεί στην αστυνόμευση αποκλειστικά και όχι με υγειονομικά θέματα , το θέμα φυλάξεων στόχων που συνεχίζονται ενώ έχουν εκλείψει οι λόγοι φύλαξης, το πάγιο αίτημά μας για δημιουργία ιατρείου εντός της Δ.Α. Ηρακλείου , η αναγκαιότητα προμήθειας συμβατικών οχημάτων , η κατανομή ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη Διμοιρία Ηρακλείου , η αναγκαιότητα προμήθειας σύγχρονου ψηφιακού συστήματος επικοινωνιών και αντικατάσταση του παλαιάς τεχνολογίας αναλογικού, η ενίσχυση σε προσωπικό υπηρεσιών υπαίθρου που δεν ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις, το υγειονομικό θέμα των κρατουμένων στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη διασπορά του ιού εντός αυτών , το ζήτημα της συντήρησης των οχημάτων, η πρότασή μας για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις δικαστικών δικογράφων αφού η ψηφιακή αποχή πλέον το επιβάλει ώστε να απεμπλακούμε από ένα πάρεργο δεκαετιών και τέλος μεταφέρθηκε το θέμα της καθυστέρησης από την πλευρά της  υπηρεσίας η απονομή ηθικών αμοιβών στους συναδέλφους μας που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή με ληστές στο ξενοδοχείο Creta Maris το 2015, όπου με ρίσκο την ζωή τους συνέλαβαν τους δράστες.

Ο κ. Αρχηγός, αφού κατέγραψε τα προβλήματα και τις προτάσεις μας, δεσμεύτηκε για την άμεση αξιολόγησή τους ενώ μας ενημέρωσε αναλυτικά για το χρονοδιάγραμμα του Αρχηγείου το οποίο ήδη κινείται προς ικανοποίηση της πλειοψηφίας των δίκαιων αιτημάτων μας έχοντας λάβει υπόψιν του και τα σχετικά μας υπομνήματα.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές με την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, ενώ παράλληλα θα ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. 

       

Με εκτίμηση.   

  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος             ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ Χρήστος



ΠΗΓΗ