Η έκθεση-«βόμβα» της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί εδώ και μερικά 24ωρα το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς εμπλέκονται ονόματα εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καίριες θέσεις στο Σώμα. Αναφορές γίνονται ακόμα και για προγενέστερες τοποθετήσεις αξιωματικών σε συγκεκριμένες θέσεις από άτομα που συνεργάζονταν με το κύκλωμα. Το κατά πόσο οι πληροφορίες της ΕΥΠ, που φέρουν την υπογραφή του προηγούμενου διοικητή της κ. Ρουμπάτη, θα μετουσιωθούν σε άσκηση διώξεων δεν το γνωρίζουμε. Όπως δεν γνωρίζουμε και το κατά πόσο τα ονόματα που αναφέρονται στην έκθεση της ΕΥΠ πράγματι είχαν εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς.

Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι ότι μετά τη συγκεκριμένη έκθεση της ΕΥΠ θα υπάρχουν «σκιές» γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη έκθεση επηρέασε την έκβαση προγενέστερων κρίσεων αξιωματικών, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τις επερχόμενες.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να βρεθεί ένας τρόπος να φυσήξει άνεμος που θα διώξει διά παντός τις σκιές πάνω από την ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό δεν είναι μόνο υπόθεση της Δικαιοσύνης αλλά και υπόθεση της Αστυνομίας που πρέπει να αναζητήσει την αυτοκάθαρση.

Katechaki

 

 



ΠΗΓΗ