Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι βρέθηκαν για άλλη μία νύχτα ισχυρές δυνάμεις για την αποφυγή ενός ακόμη κορονοπάρτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έκτακτη επιχειρησιακή δράση στην οποία συμμετείχε η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, η Υποδιεύθυνση Περιπολιών, η Ασφάλεια και η Τροχαία Αθηνών.

 

Μεγάλη επιχείρηση στο Παγκράτι: Έφοδος της ΕΛΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα για να μη γίνει κορονοπάρτι

Το ίδιο συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή, με άνδρες και γυναίκες της ειδικής ομάδας “ΟΔΟΣ” να περιφρουρούν την πλατεία στην οποία παρατηρήθηκε έντονος συνωστισμός και εικόνες προ – κορονοϊού με νέους να ξεφαντώνουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και αποστάσεις.

Αντίστοιχες δράσεις έλαβαν χώρα και σε διάφορα άλλα σημεία της πρωτεύουσας στα οποία γίνονται το βράδυ τέτοιου είδους κορονοπάρτι, όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και η πλατεία Βεάκη του Περιστερίου.

Σχέδια αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κορονο – πάρτι από την ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται σχέδια αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ανεξέλεγκτων διοργανώσεων διασκέδασης από τη μία, με ήπια διαχείρισή τους, από την άλλη όμως το “μοντέλο” της Πλατείας Βαρνάβα, μπορεί θεωρητικά να πέτυχε, ωστόσο μοιάζει ανέφικτη η εφαρμογή του σε όλες τις πλατείες που έχει παρατηρηθεί αυτός ο επικίνδυνος συνωστισμός διασκέδασης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν για την προληπτική εγκατάστασή αποκλεισμού αυτών των χώρων, προς το παρόν δεν επαρκούν αριθμητικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή τους χωρίς επιθέσεις, προστριβές και εντάσεις.

Ήδη οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν εκπονήσει διαφορετικά σχέδια για κάθε επίμαχη πλατεία, στα οποία εμπεριέχονται οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, η χαρτογράφηση και η γεωμορφία τους, όπως επίσης και το “παζλ” των ατόμων που συγκεντρώνονται σε αυτές, ή οργανώνουν αυτές τις μαζώξεις.

Στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται συνέργειες με Δημοτική Αστυνομία και άλλους συναρμόδιους φορείς, όπως επίσης επικοινωνία και διάλογος με τους κατοίκους αυτών των περιοχών. “

thetoc.gr



ΠΗΓΗ