Για σοβαρές ποινικές υποθέσεις είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές ο 53χρονος άντρας, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ύστερα από μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε μαζί με την 37χρονη γυναίκα του που έπεσε νεκρή από σφαίρες.

Ο 53χρονος είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και για υπόθεση μαστροπείας και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποφυλακίστηκε το 2014 και έκτοτε δεν απασχόλησε ξανά τις Αρχές. Η σύζυγός του, η οποία έπεσε νεκρή, ήταν επιχειρηματίας στο Δήμο Λαγανά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ενοικιαζόμενα δωμάτια και εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η μαφιόζικη επίθεση σε βάρος του ζευγαριού έλαβε χώρα στη θέση Άγιος Σώστης στην περιοχή της Λιθακιάς.

Το ζευγάρι κινούνταν με τη μηχανή όταν στις 14.45 τους πλησίασε μία μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες. Το ζευγάρι δέχτηκε «βροχή» από πυρά από τους δύο άντρες. Η 37χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή, ενώ ο άντρας (οδηγός της μηχανής) δέχτηκε τρεις σφαίρες και τραυματίστηκε σοβαρά. Μετά την επίθεση συνέχισε να κινείται για λίγα μέτρα, παρέδωσε τη μηχανή του σε φίλο του, αλβανικής καταγωγής, και στη συνέχεια περίμενε τραυματισμένος το ασθενοφόρο.

Οι δράστες περιγράφονται ως «ένας ψηλός και ένας κοντός», ενώ φορούσαν σκούρες φόρμες. Μετά την μαφιόζικη εκτέλεση, τράπηκαν σε φυγή. Ο οδηγός της μηχανής, σύντροφος της 37χρονης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ζακύνθου και αναμένεται να μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση προκειμένου οι δράστες να μην καταφέρουν να φύγουν με κάποιο από τα πλοία της γραμμής. Γι’ αυτό το λόγο και τις επόμενες ημέρες εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στο λιμάνι του νησιού.



ΠΗΓΗ