Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη μαφιόζικη επίθεση με στόχο 50χρονο Έλληνα, έξω από γνωστό φούρνο στην περιοχή της Βούλας.

Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Φορούσαν κράνη και δεν άφησαν πίσω τους ίχνη. Πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση στον 50χρονο την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο παρκινγκ του καταστήματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ένοπλοι παρακολουθούσαν το θύμα και γνώριζαν τις κινήσεις του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το άτομο που πυροβόλησε εναντίον του 50χρονου ήταν ο συνοδηγός της μηχανής.

Οι σφαίρες πέτυχαν το θύμα στην κοιλιακή χώρα και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Ο 50χρονος που έγινε στόχος βρισκόταν επί χρόνια στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για σχέσεις του με τον κόσμο της νύχτας. Το τελευταίο διάστημα φερόταν να είχε «αποτραβηχτεί» από τη νύχτα, με στόχο να στραφεί σε νόμιμες δραστηριότητες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ωστόσο, ότι μπορεί να υπήρχαν σοβαρές «εκκρεμότητες»  που τον κατέστησαν στόχο από αντίπαλες ομάδες.

Έτσι, στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπαίνουν άνθρωποι της νύχτας που θα μπορούσαν να έχουν κίνητρο να του επιτεθούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα από την ΕΛ.ΑΣ. η επίθεση στη Βούλα να πρόκειται για «συνέχεια» μίας σειράς από δολοφονικές επιθέσεις που ξεκίνησαν από το 2017 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι «ανακατατάξεις» στην αθηναϊκή νύχτα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, δεν έχουν σταματήσει ύστερα από τις δολοφονίες μεγάλων ονομάτων που διαδραμάτιζαν κυρίαρχο ρόλο και κρατούσαν τις «ισορροπίες» .

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να συλλέξουν πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σε σχέση με αυτές τις «ανακατατάξεις» στον σκοτεινό αυτό κόσμο. Στο σημείο της επίθεσης εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν κάλυκες που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ταυτοποίηση, αν και το πιθανότερο είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε να είναι «καθαρό» (δηλαδή να μην έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια). Παράλληλα, οι αστυνομικοί ποντάρουν στην κατάθεση που θα τους δώσει το ίδιο το θύμα, όταν η κατάσταση της υγείας του του επιτρέψει να μιλήσει.



ΠΗΓΗ