Η εγκληματικότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος, σχολιάζοντας τα ευρήματα δημοσκοπήσεων, όπου οι πολίτες φαίνεται να ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

«Κατά την πανδημία, σπαταλίστηκαν πολλές δυνάμεις, από αυτούς που είναι στην καθημερινή αστυνόμευση, από την ομάδα ΔΙΑΣ, από τα περιπολικά, από την ΟΠΚΕ, υποστήριξε ο γενικός γραμματές Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Η εγκληματικότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει», τόνισε, σχολιάζοντας τα ευρήματα δημοσκοπήσεων, όπου οι πολίτες φαίνεται να ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος της Αστυνομίας απασχολήθηκε κατά την πανδημία με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, «κι έλειψαν από τις γειτονιές».

«Επειδή τα μέσα παρουσιάζουν – και πολύ καλά κάνουν – το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο κόσμος φοβάται πολύ περισσότερο», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα το μεγάλο είναι και πρέπει να το καταλάβουν όλοι, όσο υπάρχει ατιμωρησία…».

Όπως είπε, συλλαμβάνονται οι δράστες και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι.

 

Ο ίδιος τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα στην αστυνόμευση είναι η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων: «Αν δεν στελεχώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης τα αστυνομικά τμήματα, στα οποία εκεί που υπηρετούν 100, είναι 20, και δεν βγάζουν ούτε ένα περιπολικό στις γειτονιές. Αυτό είναι το κύτταρο της αστυνόμευσης, τα αστυνομικά τμήματα. Δεν βγάζουν ούτε ένα περιπολικό αυτή τη στιγμή. Αυτοί ξέρουν την περιοχή, τον Γιώργο τον κλέφτη, τις μεθόδους που χρησιμοποιούν. Στα νότια προάστια υπάρχουν δύο περιπολικά από την πλατεία Καλογήρων μέχρι το Σούνιο».

«Πολλές φορές η εγκληματικότητα ή η αστυνόμευση χρησιμοποιείται προεκλογικά από πολλούς», είπε και πρόσθεσε:

«Κατά τη διάρκεια που είναι στην κυβέρνηση, μας ξεχνάνε. Τώρα, για παράδειγμα, είδα ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία».

Με αφορμή το περιστατικό στη Ρόδο κι ερωτηθείς σε τι ποσοστό αστυνομικοί έχουν ψυχολογικά προβλήματα και τους έχει αφαιρεθεί το όπλο, ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε: «Γίνονται εξετάσεις, περνούν όλοι από ελέγχους και αφαιρόύνται πολλά όπλα από ειδική επιτροπή. Δεν γνωρίζω το ποσοστό».

«Μας εχει υποσχεθεί κάποια πράγματα, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη», είπε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι «τα αλεξίσφαιρα δεν θα κάνουν τη διαφορά. Χρειάζεται κόσμος. Επανδρώστε χθες τα αστυνομικά τμήματα. Υπάρχουν τμήματα που είναι κλειστά το βράδυ».

Πηγή: newpost.gr



ΠΗΓΗ