Στη σκιά της σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη, τον οποίο οι αρχές φέρονται να συνδέουν με δυο ποινικούς, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του για αναστολή της απόφασης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα προστασίας που του είχαν διατεθεί.

Με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Δ΄ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (90/2021) απορρίφθηκε το αίτημα του παρουσιαστή καθώς όπως επισημαίνεται μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά που να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής του.

Έτσι, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής».

Ο Μένιος Φουρθιώτης στην προσφυγή του ζητούσε την ενίσχυση της προστασίας του υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν σε βάρος του απειλές, εξυβρίσεις, τηλεφωνικές οχλήσεις, παρακολουθήσεις, δικαστικές διαμάχες, απόπειρα διάρρηξης της οικίας του, τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση βόμβας στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού κατά την διάρκεια εκπομπής του με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του.

Πρόκειται για γεγονότα που μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.
Μάλιστα, είχε επικαλεστεί ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του λόγω των αλλεπάλληλων απειλών κατά της ζωής του αλλά και ψυχοσωματικές παθήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr 



ΠΗΓΗ