Την παράταση των συμβάσεών τους ζητούν από την κυβέρνηση εργαζόμενοι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Το προσωπικό στα κέντρα φιλοξενίας είναι ούτως ή άλλως περιορισμένο και οι υπάρχοντες εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι. Πρόκειται για προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και άλλων ειδικοτήτων, το οποίο αγωνιά για το μέλλον του. Οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του Ιουνίου.

Παραθέτουμε αυτούσιο το αίτημα των εργαζομένων στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής μεταναστών (Γ΄ Κύκλος):

«Οι εργαζόμενοι στις Δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης θέλουμε να σας κάνουμε γνωστές τις θέσεις και την προσφορά μας, για όλο το διάστημα που έχουμε απασχοληθεί.

Στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολήθηκε ένα 8μηνο αλλά και στην παράταση που διανύουμε τώρα, οι επιβλέποντες φορείς  αλλά και οι συνεργαζόμενοι φορείς μας απέδωσαν τα εύσημα και συνεχίζουν γιατί κρατήσαμε τις δομές καθαρές,είμασταν στις επάλξεις με τον COVID19 και συνεχίζουμε παρόλες τις αντίξοες συνθήκες.

Ο κος Πρωτοψάλτης είχε αναφέρει και επισημάνει στις 29/10/2019 στο έγγραφό του στον ΟΑΕΔ για την έγκριση της παρατασής μας ότι ο Γ κύκλος είμαστε απαραίτητοι και έτοιμοι για τις δομές με την εμπειρία μας και την προϋπηρεσία μας, και το αποδείξαμε σε κάθε περίπτωση.

Κρατήσαμε τις δομές σε συνθήκες δύσκολες και ζητάμε την αναγνώριση αλλά και την ανταπόδοση της πολιτείας με ίση και δίκαιη μεταχείριση.

Επισημαίνουμε με την σειρά μας πως η παράταση μας λήγει τέλος Ιουνίου,και το καλοκαίρι οι δομές θα είναι χωρίς προσωπικό καθαριότητας,φύλαξης και αρκετών άλλων ειδικότητων.

Γι’ αυτό επιβάλλεται επειδή στενεύει το χρονικό διάστημα σε νέα παράταση για να διατηρηθεί και να μην διαταραχθεί η σωστή λειτουργία των δομών.

Επίσης λόγω του νέου προγράμματος που έχει ακουστεί για τα 3+3 χρόνια θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο υπουργός ότι αξίζουμε μορίων γιατί η επαφή μας με τις δομές ήταν άρτιες και χωρίς περιπλοκές. Σε ένα δύσκολο τομέα έχουμε αποδείξει την αξία μας γιαυτο θα πρέπει να μεριμνήσει το υπουργείο για τις δικλείδες εκείνες που θα μας αναγνωρίζουν.

Να επισημάνουμε στον υπουργό αλλά και σε όλους τους αρμόδιους πως όσο το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ήταν σπίτι του κλεισμένο λόγω COVID 19 ,εμείς παραμείναμε στις θέσεις μας και δώσαμε το στίγμα μας κρατώντας την δημόσια υγεία με την απαραίτητη ασφάλεια.

Είμαστε εδώ μάχιμοι και περιμένουμε την συνέχεια,ευελπιστώντας πως η πολιτεία θα μας αναγνωρίσει γιατί το αξίζουμε και είναι ζωτικής σημασίας  να συνεχιστεί η εύρρυθμη ροή των δομών.

 Οι εργαζόμενοι του Γ κύκλο των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομών προσωρινής υποδοχής».



ΠΗΓΗ