Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή των τακτικών κρίσεων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη ξεκινήσει αφού πριν από δύο 24ωρα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η επίμαχη όσο και ιδιαίτερα κρίσιμη απόφαση για τους αστυνομικούς υποδιευθυντές σύμφωνα με την οποία μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση από τις Κρίσεις αν δεν έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια στην υπηρεσία ώστε να συνταξιοδοτηθούν. 

Ξεκινώντας από την κορυφή της ηγεσίας, ο Ηρακλειώτης Αρχηγός, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έχει κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας όσο και του Μεγάρου Μαξίμου και  σε προσωπικούς του χειρισμούς, η πολιτική ηγεσία αποδίδει αρκετές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με το ότι έχει αναλάβει από το καλοκαίρι του 2019 (ούτε δύο ολόκληρα χρόνια) έφερε την παραμονή του στη θέση του Αρχηγού.

Οι υπόλοιποι τέσσερις Αντιστράτηγοι

Ο νυν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ανδρέας Δασκαλάκης με καταγωγή από το Ρέθυμνο έχει κι εκείνος αναλάβει το πόστο αυτό από τις κρίσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2019, λίγο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Για τον Υπαρχηγό όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στη θέση του όπως και οι άλλοι τρεις αντιστράτηγοι ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο Ρεθεμνιώτης και έμπειρος σε δύσκολες υποθέσεις, Κώστας Λαγουδάκης ο οποίος κατέχει τη θέση του Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Στην Κρήτη

Σε επίπεδο Κρήτης το ενδιαφέρον βρίσκεται γύρω από τη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή. O νυν “Κρητικάρχης” Υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, έχει αναλάβει κι εκείνος από τις 23 Ιουλίου του 2019, αμέσως μετά δηλαδή τις έκτακτες κρίσεις. Ακριβώς κάτω από τον Αντώνη Ρουτζάκη βρίσκονται οι Ταξίαρχοι Γιώργος Λυμπινάκης (Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων) Αδάμ Παραδεισανός (Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου) και Νίκος Σπυριδάκης (Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου).

Και για τους τρεις υπάρχουν ίσες πιθανότητες προαγωγής όπως και αποστρατείας καθώς στις Κρίσεις (ειδικά) της ΕΛ.ΑΣ κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις εξελίξεις. 

Τέλος, ο Κρητικός Υποστράτηγος Σήφης Κανακουσάκης που υπηρετεί στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο στην ιδιαίτερη αυτή διεύθυνση με πολλούς συναδέλφους του να λένε πως “τόλμησε πολλά” σε περιοχές που μέχρι πρότινος δεν πλησίαζε η Αστυνομία.

Όλα δείχνουν πως οι κρίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη… εκτός, φυσικά, απροόπτου που μπορεί να επιφέρει κάποιο… κόλλημα της τελευταίας στιγμής.

ekriti.gr / Γιώργος Ι. Παπαδάκης



ΠΗΓΗ