Συνελήφθησαν, προχθες (01-03-2021) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, πέντε ημεδαποί, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παράβαση του νόμου περί όπλων, επικίνδυνη οδήγηση, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Επιχειρησιακό γιλέκο αδιαπέραστο από μαχαίρι και βελόνα


Ειδικότερα, οι δράστες κατελήφθησαν από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Κατά την καταδίωξη που έλαβε χώρα σε περιοχές των Δήμων Κιλελέρ, Τεμπών και Λαρισαίων, ο οδηγός προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι συνεπιβάτες εκτόξευαν προς τη μεριά των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα (ρόδα, σίδερα, εργαλεία κ.α.), με σκοπό να δυσχεράνουν την ακινητοποίηση του οχήματος.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Λαρισαίων, ενώ οι δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Κατασχέθηκαν συνολικά -7- κουλούρες καλωδίων με χαλκό, -2- μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία (πένσες, κατσαβίδια, κόφτης, βαριοπούλα κ.α.) και γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.



ΠΗΓΗ