Τη δική του εκδοχή για όλα όσα συνέβησαν στη Ρόδο δίνει ο μάγειρας που κατηγορείται για κατασκοπεία, μέσω του δικηγόρου του Στέλιου Αλεξανδρή, ο οποίος μίλησε στο newsbomb.

Ο κ. Αλεξανδρής είδε σήμερα Σάββατο τον μάγειρας στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου κρατείται σε χωριό της Ρόδου.

«Ο πελάτης μου κατηγορείται για τρία αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Το πρώτο είναι η υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού. Το δεύτερο η παραβίαση μυστικών της πολιτείας και το τρίτο είναιη κατασκοπεία. Και τα τρία είναι κακουργήματα. Ο πελάτης μου αρνείται τις κατηγορίες. Τον είδα για πρώτη φορά το πρωί στο χώρο όπου κρατείται. Οι Αρχές τον κρατάνε σε διαφορετικό χώρο από αυτόν όπου βρίσκεται ο γραμματέας του προξενείου που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση.  Εμείς αρνούμαστε τις κατηγορίες. Η δικογραφία δεν έχει στοιχεία που να εμπλέκουν τον πελάτη μου σε υπόθεση κατασκοπείας. Ο πελάτης μου υποστηρίζει ότι ο γραμματέας προσπάθησε να τον εμπλέξει ζητώντας του κωδικούς από πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο Καστελόριζο. Ο γραμματέας είχε γίνει φορτικός και τότε ο μάγειρας έπαψε να του σηκώνει το τηλέφωνο. Αυτό έγινε στις αρχές του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, ο μάγειρας διέγραψε το τηλέφωνο του γραμματέα από το κινητό του τηλέφωνο. Από τότε διέκοψε κάθε επαφή μαζί του και δεν μίλησαν ξανά. Είναι διαφορετικό να ζητάς από κάποιον να γίνει κατάσκοπος και διαφορετικό να είσαι κατάσκοπος. Ο γραμματέας του ζητούσε κωδικούς καραβιών που ήταν στο λιμάνι του Καστελόριζου. Ο πελάτης μου, ωστόσο, του εξήγησε ότι δεν θέλει να ανακατευτεί με τέτοια πράγματα».

Ο μάγειρας και ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου θα απολογηθούν τη Δευτέρα στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου. Ο κ. Αλεξανδρής αναφέρει ότι θα ζητήσει να αναβληθεί η Ανάκριση έως ότου φτάσουν στη Δικαιοσύνη τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων από την εξέταση των κινητών τηλεφώνων και των λάπτοπ που κατασχέθηκαν.

Πηγή: newsbomb.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ