ΠΡΟΣ:

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε σειρά προσπαθειών του Σωματείου μας για την υλοποίηση της υπόσχεσης, τόσο κυβερνητικών στελεχών, όσο και του ίδιου του  κ. Πρωθυπουργού της χώρας μας, που αφορούν την έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας των αστυνομικών που στάθηκαν και στέκονται ως  ασπίδα και ανάχωμα στην διάδοση της πανδημίας, γεγονός που επιτυγχάνεται με τεράστιο προσωπικό και οικογενειακό κόστος, απευθυνόμαστε και σε εσάς με δεδομένο ότι η καθημερινή τριβή και συζήτηση όλων των συναδέλφων μας, ειδικά ενόψει μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων, περιστρέφεται γύρω από την ανάγκη έμπρακτης στήριξης και του Αστυνομικού και της οικογένειάς του.

Ξέρουμε ότι την παραπάνω περιγραφόμενη κατάσταση, την γνωρίζεται πολύ καλά, αφού έχετε επαφή με τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα εκείνες της πρώτης γραμμής. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε όμως, είναι αν αρχικά κατανοείται την ανάγκη και το αίτημα για την έμπρακτη στήριξή τους και αν έχετε ως Πολιτικός προϊστάμενος του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ή πρόκειται να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία για την ικανοποίηση του συνόλου του προσωπικού  που προΐστασθε.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι αποτελεί εκτός των άλλων θεσμική  υποχρέωση του εκάστοτε Υπουργού, πόσο μάλλον ενός Υπουργού που επι σειρά ετών έχει αφήσει θετικά το αποτύπωμά του στα αστυνομικά ιστορικά δρώμενα, να υπερασπιστεί ένα  τόσο καθολικά εκπεφρασμένο αίτημα .

 

Κύριε Υπουργέ,

Έχουμε ανάγκη και την ηθική στήριξη που σας αναγνωρίζουμε ότι όλο αυτό παρέχεται, έχουμε ανάγκη και το sms που ίσως σήμερα επεξεργάζεστε να μας αποστείλετε, με ευχαριστήριο περιεχόμενο και εορταστικές ευχές, έχουμε όμως εξίσου ανάγκη, να τύχουμε της έμπρακτης αναγνώρισης, αντίστοιχης με άλλους εργασιακούς φορείς  που δικαίως απολαμβάνουν.

Έχετε θεσμική υποχρέωση, ο αναβρασμός που επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών να τύχει της προσοχής και του ενδιαφέροντος του Πολιτικού τους Προϊσταμένου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ



ΠΗΓΗ