Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και ο μαγικός αριθμός που καθορίζεται σε 310 και σε 67 αντιστοίχως. Την ώρα που η παρούσα κυβέρνηση είχε σαν σύνθημά της τη διαφάνεια στις προσλήψεις και την μείωση του κράτους βλέπουμε στον τομέα της δημόσιας τάξης να γίνεται ένα πάρτυ εισαγωγής στην Αστυνομία και κλείσιμο της στρόφιγγας μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε πως η κυβέρνηση θέλει να απαξιώσει όλους εξ ημών που εισαχθήκαμε με ένα σύστημα που το 90% δεν θα είμασταν τώρα εντός σώματος εάν από το 1995 δεν άλλαζε ο τρόπος εισαγωγής. Κάθε μήνα και για πάσης φύσεως νόσο, ανακοινώνεται και ένα καινούργιο σώμα με μοριοδότηση διαφόρων προσόντων ανάλογα με τον λόγο πρόσληψης. Το έχουμε χιλιογράψει και το έχουμε πεί άλλες τόσες φόρες : όχι σε Αστυνομία πολλών ταχυτήτων. Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας των γραφόμενών μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους συναδέρφους που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ αλλά για την κεντρική κυβέρνηση που δεν αποφασίζει ΕΝΑΝ τρόπο εισαγωγής έστω όποιον η ίδια θεωρεί ορθότερο.

 

Έχεις αστυνομικούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Αθήνα και βλέπουν στον τόπο συμφερόντων τους να γίνονται έκτακτες προσλήψεις, που όσο και να θέλουν να μας πείσουν με μία μέθεξη εαρινή πως δεν επηρεάζεται ο αριθμός των μεταθέσεων κάθε χρόνο, διαψεύδονται εν τοις πράγμασι.

 

Επιτέλους, στο θέμα της Δημόσιας Τάξης και στον τρόπο εισαγωγής ας καθίσουν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και να θέσουν τις ράγες ενός μακροχρόνιου πλάνου για το τί Αστυνομία θέλουν, με σαφείς κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας που δεν θα επιδέχεται ελαστική ερμηνεία και τελευταία επ’ ουδενί ωστόσο έσχατα, τον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ POLICENET

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Τακτικό Μέλος Συμβουλίου Μεταθέσεων Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Μέλος ΑΣΠΑ

 

 



ΠΗΓΗ