Ερευνα για ένα τραγικό γεγονός, το θάνατο ενός ασθενούς με κορωνοϊό στον Ερυθρό Σταυρό, διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ..

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χθες το βράδυ ένας 76χρονος ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, έχασε τη ζωή του.

 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες το απόγευμα παρουσίαζε βελτίωση.

 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που προσέτρεξαν στον 76χρονο διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

 

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία. Από το πρωί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στελέχη της ασφάλειας και της σήμανσης βρίσκονται στο νοσοκομείο και διεξάγουν εξονυχιστικό έλεγχο. Τα δύο σενάρια που ερευνώνται είναι αυτό του τεχνικού προβλήματος και της ανθρώπινης παρέμβασης.

 

Στο θάλαμο που νοσηλευόταν ο 76χρονος (απλός και όχι ΜΕΘ) βρισκόταν ένας ακόμη ασθενής ο οποίος όπως υποστήριξαν στον ΣΚΑΪ ίσως μπορέσει με την κατάθεσή του να δώσει κρίσιμα στοιχεία.

 

 



ΠΗΓΗ