Η δικαστική διεκδίκηση (αγωγές 237 αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας) για την καταβολή των αναδρομικών, που αφορούσε στις μειώσεις στις αποδοχές, συζητήθηκαν σε πρώτο βαθμό ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αγρινίου και δημοσιεύτηκαν τρείς οριστικές αποφάσεις, ενώ εκκρεμούν άλλες δύο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων που δημοσιεύτηκαν, αναγνωρίζεται υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου, υπέρ των αστυνομικών που είχαν προσφύγει και πέραν δηλαδή της ολοσχερούς εξόφλησης των αναδρομικών ποσών που ήδη υλοποιήθηκε, το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει και τους νόμιμους τόκους, δηλαδή (6%) επί των αντίστοιχων δικαιούμενων ποσών.

Να σημειωθεί πως η σχετική διεκδίκηση έγινε από το προηγούμενο Δ.Σ. της Ενωσης και την σχετική ενημέρωση κάνουν οι πρώην πρόεδροι και νυν μέλη του Δ.Σ. κ. Ραυτογιάννης και Ρούσσης.

“Από την πλευρά μου θα ήθελα αφενός να σας ενημερώσω για την θετική δικαστική εξέλιξη των αγωγών, αφετέρου να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδίας το Δικηγόρο Αθηνών Σωσίπατρο Καλούδη για την θετική δικαστική εξέλιξη των αγωγών και φυσικά του παρεπόμενου αιτήματος επιδίκασης τόκων σε όσους προσέφυγαν”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Δημ. Ραυτογιάννης.

agriniopress.gr



ΠΗΓΗ