Οι ένοικοι γλίτωσαν από θαύμα μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε οχήματα και δίκυκλα στην πυλωτή τα ξημερώματα, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν εμπρηστική επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ένοικου στο voria.gr περίπου στις 3 το πρωί τους χτύπησαν οι γείτονες το κουδούνι, τρομοκρατημένοι από τους πυκνούς καπνούς που είχαν τυλίξει το κτήριο. 

Η κυρία Αλεξία περιγράφει τις μαρτυρικές στιγμές μέχρι να κατέβουν στο δρόμο, μέσα στους τοξικούς καπνούς και τις φλόγες μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους. Όπως αναφέρει, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν πρόλαβαν να κατέβουν, αλλά ευτυχώς δεν συνέβησαν τα χειρότερα. «Θα καιγόμασταν ζωντανοί» δηλώνει τρομοκρατημένη.

Η Όλγα συγκλονισμένη περιγράφει την κόλαση που έζησε. Σύμφωνα με την ίδια αρχικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια ένιωσαν έναν ήχο σαν της βροχής. Όταν άνοιξε το παράθυρο να δει τι έχει συμβεί την τύλιξε ένας μαύρος καπνός που κόντεψε να την πνίξει. Κατέβηκε ανάστατη, βλέποντας τις φλόγες να κατακαίνε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Εργαζόμενοι της εταιρείας αερίου που έσπευσαν στο σημείο αναφέρουν στo voria.gr ότι πρώτη φορά συναντούν μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και εκτιμητές από τις ασφαλιστικές εταιρείες όπου ήταν ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα που απείχαν μεταξύ τους περίπου 15 μέτρα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι φλόγες είχαν επεκταθεί και σε διπλανά οχήματα. Πέντε αυτοκίνητα και πέντε μηχανές καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ δύο αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές από την υψηλή θερμοκρασία.

Το αυτοκίνητο και η μηχανή που παραδόθηκαν αρχικά στις φλόγες ανήκουν σε αστυνομικό, ο οποίος διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Πηγή:  reader.gr



ΠΗΓΗ