Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών είναι μία υπηρεσία, της οποίας το προσωπικό δουλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι υποδομές στην οδό Θήρας δεν ευνοούν το έργο των αστυνομικών, ενώ εκ των πραγμάτων η δραστηριοποίηση στις «κόκκινες» περιοχές του κέντρου της Αθήνας (ναρκωτικά, πορνεία, κλοπές, διαρρήξεις κλπ) μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι. Οι αστυνομικοί που βάζουν τα χέρια τους στη… λάσπη είναι αυτοί που πολλές φορές αφήνουν πίσω τα ρεπό τους για να βγάλουν υποθέσεις και φυσικά δεν βιώνουν ποτέ κάποιες από τις «ανέσεις» άλλων υπηρεσιών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών λοιπόν είναι η υπηρεσία που καλείται σήμερα να εξιχνιάσει την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Η πίεση που ασκείται από τα ΜΜΕ είναι τρομακτική, καθώς όλη η Ελλάδα ασχολείται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Πότε θα βγάλετε την υπόθεση; Είναι σε καλό δρόμο οι έρευνες;», είναι δύο φράσεις που ακούνε καθημερινά οι αστυνομικοί. Το σίγουρο είναι ότι η υπηρεσία και οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα δουλεύουν σκληρά για να τα καταφέρουν. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει βγει η έρευνα αλλά η σκληρή δουλειά που κάνουν είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει καρπούς και η δράστις θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Και για αυτή τη σκληρή δουλειά τους αξίζει ένα μπράβο.

Πολλώ δε μάλλον που η τρομακτική πίεση για την υπόθεση με το βιτριόλι, ήρθε σε μία περίοδο που η Υποδιεύθυνση έτρεχε και άλλες σοβαρές υποθέσεις, όπως η εξάρθρωση της σπείρας με τα 130 μέλη που είχε διαπράξει περίπου 400 κλοπές και ληστείες. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών φαίνεται ότι μπορεί να μην είναι «αστραφτερή» αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να λάμπει.

Katechaki

 



ΠΗΓΗ