Άρθρο του δημοσιογράφου Θάνου Σωτήρη από την ιστοσελίδα astinomiko.gr:

«Ούτε η ψήφιση του Νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ούτε τα φοιτητικά συλλαλητήρια, ούτε οι συγκεντρώσεις υπέρ του Κουφοντίνα, έχουν σχέση με την συνεχιζόμενη καθυστέρηση των κρίσεων. Αλλού ψάξτε. Ψάξτε μεταξύ 7ου και 8ου ορόφου να βρείτε το γιατί».

Με αυτή την …προτροπή απάντησε στο astinomiko.gr κορυφαίο στέλεχος της Κατεχάκη, όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο που θα ξεκινήσουν τα συμβούλια κρίσεων και την ήδη αδικαιολόγητή καθυστέρηση που έχει ανεβάσει στα κεραμίδια το σύνολο των αξιωματικών του σώματος.

Και απ’ ότι φαίνεται έχει δίκιο. Το πολιτικό δίπολο Χρυσοχοΐδη – Οικονόμου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δείχνει να έχει φτάσει στο σημείο πλήρους τάσις της διελκυστίνδας για την επιλογή όχι μόνο των ανωτάτων αξιωματικών που θα καλύψουν την κορυφή της ιεραρχίας της Ελληνικής Αστυνομίας, -ανεξάρτητα με την αποστρατεία ή μη Αντιστρατήγου- αλλά και αυτών που θα τοποθετηθούν στις κορυφαίες υπηρεσίες-κλειδιά του σώματος.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν είναι ευχαριστημένος με τις επιλογές που έγιναν στις προηγούμενες κρίσεις -προφανώς ερήμην του- και επιθυμεί φέτος να έχει τον πλήρη έλεγχο. Κάτι που, λένε οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, δεν βρίσκει σύμφωνο ούτε τον Λευτέρη Οικονόμου, αλλά ούτε και συγκεκριμένους παράγοντες του Μαξίμου.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της θέσης του Αττικάρχη, για την οποία υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων. Κάτι που λογικά θα ισχύει και για άλλες κομβικές υπηρεσίες όπως η Ασφάλεια Αττικής, η Άμεση Δράση, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και πάει λέγοντας!

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια τάση θα επικρατήσει τελικά, αφού η μακρά αναμονή και η ένταση που αυτή έχει δημιουργήσει στους αξιωματικούς του σώματος, έχει «αποκαλύψει» και τα πρόσωπα που προτιμά ο κάθε όροφος!

 



ΠΗΓΗ