Γιορτή της Μητέρας σήμερα…. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, ζούμε στην εποχή του κορωνοϊού και όλα έχουν αλλάξει…

Η συμβολή των αστυνομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καθομολογουμένως καθοριστική και άμεσα συνυφασμένη με την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε και συνεχίζει να δίνει μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά επίπεδα εκθέτοντας τον εαυτόν σε κίνδυνο της ζωής και της υγείας του.

Η μητέρα αστυνομικός ήταν σχεδόν καθημερινά «εκτεθιμένη» λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός της, που αυτομάτως σήμαινε για προληπτικούς λόγους, λιγότερο ακόμα χρόνο με την οικογένειά της και ιδιαιτέρως με τα παιδιά της, για την ασφαλή τους προστασία .

Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθενός μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στη σύγχρονη γυναίκα στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει: της μητέρας, της εργαζόμενης κλπ και ένα παραπάνω στην μητέρα αστυνομικό.

Αυτή λοιπόν την ιδιαίτερη ημέρα με την σταδιακή άρση των περιορισμών για τη σταδιακή επάνοδο στη νέα κανονικότητα, ως μητέρα αστυνομικός θα την γιορτάσω με όλη μου την καρδιά.
Θα «απαιτήσω τιμή και δόξα» για τη μητέρα αστυνομικό, που γίνεται θυσία για την οικογένειά της, ενώ βρισκόταν παρούσα στο καθήκον «χάνοντας» ακόμα περισσότερο χρόνο από τα παιδιά της, αλλά έχοντας στο νου μου όμως και όλες τις εργαζόμενες μαμάδες της «καραντίνας». Βλέπετε το μόνιμο παράπονο μιας εργαζόμενης μητέρας ήταν και είναι πως περνάει καθημερινά λιγότερο χρόνο με τα παιδιά της.

Χρόνια Πολλά λοιπόν, σε όλες τις μητέρες του κόσμου, γεμάτα υγεία και δύναμη για το πολύτιμο έργο που επιτελούν στη ζωή, για την ανεκτίμητη και υψηλή αποστολή που έχουν και ακόμα πιο πολλά στην σύγχρονη και επί εποχής κορωνοϊού Ηρωίδα εργαζόμενη Μητέρα… την Ελληνίδα Αστυνομικό!!!

Μαλαχία Αργυρώ

Γεν. Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά



ΠΗΓΗ