Επιμνημόσυνη δέηση, 31 χρόνια μετά τη δολοφονία δύο αστυνομικών κατά την απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Νεάπολης στην Κρήτη, πραγματοποίησε η Ε.ΑΣ.Υ.Λ. στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος κράτησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η μνήμη ήτανε πάντοτε πιο δυνατή από τον χρόνο. Η 8η Ιουνίου του 1989, όταν οι αστυνομικοί Νικόλαος Κοκολάκης και Σαράντος Σακκάς έπεσαν νεκροί από τα πυρά κρατουμένων κατά την απόδραση τους από το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης, θα αποτελεί πάντοτε μία ημέρα θλίψης.

Τα 31 χρόνια που πέρασαν από τότε, δεν μας λυπούν λιγότερο για αυτούς τους ανθρώπους, για αυτούς τους ήρωες. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, για ακόμη μια χρονιά τίμησε τη μνήμη των δύο συναδέλφων τους που έδωσαν τη ζωή τους, προασπιζόμενοι την κοινωνία και τους πολίτες, διοργανώνοντας όπως κάθε χρόνο τελετή μνήμης στον εξωτερικό χώρο των Φυλακών Νεάπολης.

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, εργαζόμενοι του Καταστήματος Κράτησης και εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας.

Τους συναδέλφους μας εκπροσώπησε επάξια, καταθέτοντας στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων αστυνομικών, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Νεαπόλεως και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΥΕΦ συνάδελφος Αλεξανδράκης Λευτέρης.

Οι Εξωτερικοί Φρουροί ως άξιοι συνεχιστές των καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, παρέλαβαν και το ιερό καθήκον της προστασίας του κοινωνικού συνόλου με κάθε τίμημα, ακόμα και με την ζωή τους. Άνθρωποι αντί ανθρώπων και αν χρειαστεί και ήρωες αντί ηρώων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Γεώργιος Κωστίκας
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Στιβακτάκης



ΠΗΓΗ