Με την προφυλάκιση του 58χρονου επιχειρηματία Β.Γ. για το «ριφιφί» στις θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Χαλάνδρι, δεν σημαίνει ότι τελειώνει και η έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναμένεται να ζητήσουν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άρση απορρήτου επικοινωνιών του προφυλακισθέντα.

Πιο αναλυτικά, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, θέλουν να «δέσουν» ακόμη περισσότερο τη δικογραφία, γι’ αυτό και θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση και για το επίμαχο διάστημα (σ.σ. από τις 10 Αυγούστου έως τα τέλη του μήνα και το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2020) που εκτιμούν ότι έγινε η διάρρηξη. Από τη μία οι αστυνομικοί θέλουν να δουν εάν υπήρχε κάποιο άλλο άτομο που γνώριζε η συνέδραμε τα σχέδια του 58χρονου κι από την άλλη να δουν που βρίσκονται τα κλοπιμαία.

Όσον αφορά τα κοσμήματα – χρυσαφικά, η εκτίμηση των Αρχών είναι πως δεν έχουν πουληθεί κι ότι βρίσκονται κάπου κρυμμένα περιμένοντας να κοπάσει ο σάλος που είχε προκαλέσει η αποκάλυψη του «ριφιφί». Για το χρηματικό ποσό που φαίνεται να λείπει από τις 4 παραβιασμένες θυρίδες, είναι πιθανό μέρος του να έχει χρησιμοποιηθεί με σύνεση όμως για να μην κινήσει υποψίες. Δεν είναι τυχαίο πως ο επιχειρηματίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς ήταν ο μόνος κάτοχος θυρίδας (σ.σ. που άρα είχε και πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας) με ποινικό παρελθόν.

Τέλος, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η ανάλυση των 7 κατσαβιδιών που βρέθηκαν στη θυρίδα και το σπίτι του 58χρονου, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο μεταλλικό υπόλειμμα που το υλικό να ταυτίζεται με αυτό των θυρίδων της τράπεζας!



ΠΗΓΗ