Την Τετάρτη 14/04/2021 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ, η Αντιπρόσωπος της ένωσης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Αθανασία ΜΑΛΑΒΑΖΟΥ και ο Πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής Κωνσταντίνος ΓΙΑΒΡΗΣ, επισκέφτηκαν τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Παρασκευά ΣΑΝΙΔΑ και τον Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής Υποστράτηγο κ. ΤΖΕΦΕΡΗ Πέτρο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα μείωσης των μέτρων προς άλλες Διευθύνσεις, των αποσπάσεων εκτός Νοτιοανατολικής Αττικής, αλλά και του εξορθολογισμού των στόχων στο σύνολό τους.

2 ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 04 2021

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ν/Α Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ενημέρωσε τους δύο Στρατηγούς για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς και τις ιδιομορφίες των περιοχών αρμοδιότητας τους (οι μισές Υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένες από το κέντρο των Αθηνών).

Τονίστηκε το ανησυχητικό φαινόμενο της αύξησης της εγκληματικότητας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Γιώργου ΚΑΡΑΪΒΑΖ στον Άλιμο, μέρα μεσημέρι, δίπλα από το σπίτι του. Επισημάναμε ότι τα διατασσόμενα μέτρα από τη Γ.Α.Δ.Α. θα πρέπει να αποστέλλονται εγκαίρως προς τις Υπηρεσίες ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία αυτών.

Καταθέσαμε ως πρόταση, η ενίσχυση της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για μεταγωγές κρατουμένων (βανάκι Ομόνοια) να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους για τα συγκεκριμένα καθήκοντα αστυνομικούς, όχι από τα ήδη υποστελεχωμένα Τμήματα. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθεί κατά μεγάλο βαθμό ο κίνδυνος αποδράσεων.

Κλείνοντας, σχετικά με το ζήτημα της κατάστασης των οχημάτων, ο Υποστράτηγος κ. Πέτρος ΤΖΕΦΕΡΗΣ μας ενημέρωσε ότι επίκειται η ανανέωση του στόλου των συμβατικών οχημάτων στις Υπηρεσίες Ασφαλείας, πράγμα το οποίο επικροτούμε και αναφέραμε ότι κάτι ανάλογο πρέπει να συμβεί και με τα έγχρωμα περιπολικά.

Οι συναντήσεις με σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της Νοτιοανατολικής Αττικής θα συνεχιστούν.

                                       Για το Δ.Σ.

                
                     -Ο-                                                    -Ο-
               Πρόεδρος                                     Γενικός Γραμματέας
    ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                    ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος



ΠΗΓΗ