Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, διένειμε το επετειακό της ημερολόγιο για τα διακόσια (200) χρόνια από την Ηρωική Επανάσταση του 1821 στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Το θέμα του φετινού μας ημερολογίου είναι: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια μεγάλων Φιλελλήνων ζωγράφων».

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο ημερολόγιο, μα συνάμα και μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές καθώς, μέσα από τα έργα τα οποία αποτυπώνονται, αναβιώνει o ηρωικός και δίκαιος αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό.

Ένα ημερολόγιο που κρατά τη φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης ζωντανή. Μία Επανάσταση που έμελλε να καθορίσει το μέλλον των σημερινών Ελλήνων, ένα μέλλον στο οποίο κυριαρχεί η ελευθερία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ισονομία.

Παράλληλα, η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε παγκοσμίως φάρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σημείο αναφοράς για τους αγώνες έναντι κάθε μορφής επιβουλής και άσκησης βίας από οποιονδήποτε.

Τα έργα που αποτυπώνονται στο ημερολόγιο της Ένωσής μας, είναι έργα μεγάλων φιλελλήνων ζωγράφων, οι οποίοι μέσα από αυτά είχαν ως πρόθεση να ευαισθητοποιήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, προβάλλοντας το δίκαιο αγώνα των Ελλήνων. Παράλληλα, τα έσοδα από την πώληση αυτών τα δώριζαν στους Έλληνες για την ενίσχυση του αγώνα τους.

Αντικρίζοντάς τα κατά τη διάρκεια του έτους, μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, ας αναλογιστούμε την αξία αυτών των έργων που έχουμε την τιμή να ξεφυλλίζουμε σήμερα σε ένα ημερολόγιο…

Ευχόμαστε και πάλι σε όλους και όλες καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και αγάπη.



ΠΗΓΗ