H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό του δημοσιογράφου – αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή από άνανδρους, πλησίον της οικίας του.

   Η ιδιοσυγκρασία του Γιώργου δεν μπορούσε να δεχθεί την αδικία, όντας θιασώτης της ρητορικής «όλα στο φως» και για το σκοπό αυτό είχε ταχθεί υπέρ της λειτουργίας των αστυνομικών συνδικαλιστικών Ενώσεων. Μάλιστα η χαρακτηριστική φράση  του «Ακόμα και ο πλέον κακός συνδικαλισμός, είναι μακράν προτιμότερος από την απουσία συνδικαλιστικής έκφρασης», μαρτυρούσε την πίστη του στο συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο στήριζε, «για να μην καταντήσει ο εργαζόμενος αστυνομικός ως παρίας», όπως συνήθιζε να λέει. 

    Η δημοκρατική του διαδρομή, η ελεύθερη έκφραση, το ανοιχτό του μυαλό, η αιχμηρή του πένα, η βούλησή του για απονομή δικαιοσύνης και η προσφορά του τόσο στο δημοσιογραφικό λειτούργημα που με τόση αγάπη υπηρετούσε επί τρεις δεκαετίες, όσο και στους αστυνομικούς,  θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας αποτελώντας ένα φωτεινό δείκτη, ένα φάρο που πήγαζε σοφία και γνώση.

    Απαίτηση όλων μας αποτελεί η σύλληψη και η λογοδοσία  ενώπιον της Δικαιοσύνης των δραστών που έκοψαν σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα το νήμα της ζωής του.

     Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

                                                                                                                 Ας είναι αιωνία η μνήμη του

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος



ΠΗΓΗ