Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με θέμα τη σύσταση Αστυνομικού Τμήματος στην Τοπική Κοινότητα Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων.

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

“Η Κινέττα αποτελεί δημοτική κοινότητα του Δήμου Μεγαρέων. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό, έκτασης 30.000 τ.μ., ο οποίος αριθμεί περί τους 2.000 μόνιμους κατοίκους. Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά τα σαββατοκύριακα και νωρίς από την άνοιξη έως το φθινόπωρο αγγίζοντας τους 20.000 κατοίκους, ενώ αποτελεί τουριστικό προορισμό και για επισκέπτες από το εξωτερικό. Η κοινότητα διαθέτει 15 πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, δικό της τοπικό δημοτικό κατάστημα, τοπική αγορά και ιερούς ναούς που λειτουργούν, γεγονός που αναδεικνύει την ζωντάνια, την ανεξαρτησία και την σημαντικότητα του τοπικού οικιστικού ιστού σε σχέση με την έδρα του Δήμου, τα Μέγαρα, που απέχουν 15 χλμ.

Η Κινέττα είναι μία περιοχή, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία 2 χρόνια τόσο από την καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2018, όσο και από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Γηρυόνης” το Νοέμβριο του 2019, αλλά και από τα φυσικά φαινόμενα που είχαν ως επίκεντρο τις γειτονικές περιοχές, όπως οι πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο το Νοέμβριο του 2017, αλλά και η ισχυρή σεισμική δόνηση στη Μαγούλα τον Ιούλιο του 2019. Μάλιστα, μετά τις προαναφερθείσες φυσικές καταστροφές, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, καθώς είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου γίνεται πλιάτσικο στις περιουσίες των κατοίκων, ενώ οι ίδιοι νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια για την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα και για τις οικογένειές τους.

Στην Κινέττα λειτουργούσε μέχρι τις αρχές του 2017 αστυνομικός σταθμός, που συνέβαλε στην τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στην περιοχή. Με το υπ’ αριθμ. 7 Προεδρικό Διάταγμα, αρ. φύλλου 14Α’ /9-2-2017 ΦΕΚ καταργήθηκε ο αστυνομικός σταθμός και οι κάτοικοι από τότε ζουν στην ανασφάλεια, αφού υπάρχει αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Σε όλους τους Δήμους, οι οποίοι έχουν δημοτικές ενότητες και απέχουν σημαντικά από την έδρα του Δήμου, λειτουργεί είτε Αστυνομικό Τμήμα, είτε Αστυνομικός Σταθμός, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στα Βίλια, που η απόσπαση από την έδρα του Δήμου, τη Μάνδρα, είναι μεγάλη.

Τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Κινέττας, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων ζητούν ομόφωνα την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην Κοινότητα Κινέττας του Δήμου Μεγαρέων.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πρόκειται να συσταθεί Αστυνομικό τμήμα στην Τοπική Κοινότητα Κινέττας του Δήμου Μεγαρέων; ”

Η συζήτηση της κατατεθείσας επίκαιρης ερώτησης αναμένεται να προσδιοριστεί την τρέχουσα εβδομάδα με βάση το πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων.

dytikeattiki.gr



ΠΗΓΗ