Μία σειρά από ερωτήματα θέτει προς το προεδρείο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, το μέλος του Δ.Σ., Αχιλλέας Μπογδανίδης, με ανοιχτή επιστολή του.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

Μία σειρά από γεγονότα που το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει χώρα στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, γεννά εύλογα ερωτήματα.

Για πάρα πολλά χρόνια τα γραφεία της Ένωσης ήταν ανοικτά για το κοινό κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 15:00 έως 18:00, ώστε να μπορεί ο συνάδελφος να εξυπηρετείται.

Πλέον αυτό άλλαξε και μπορεί κανείς να εξυπηρετηθεί ΜΟΝΟ κάθε δεύτερη και τέταρτη Παρασκευή του μήνα από 12:00 έως 15:00.

Μάλιστα, η ανακοίνωση έγινε μέσω της ιστοσελίδας στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου ωραρίου, δηλαδή στις 22 Μαΐου 2020.

Η αμέσως επόμενη ημερομηνία που θα είναι ανοιχτά τα γραφεία είναι η 12η Ιουνίου και μετά στις 26 του ίδιου μήνα, όταν πολλοί συνάδελφοι θα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι που έλαβαν αυτή την πρωτοφανή απόφαση ζητούν αυτοπρόσωπη παρουσία για να εγγραφεί, ως μέλος της Ένωσης, κάποιος αστυνομικός – αθλητής εντός Αττικής ή Θεσσαλονίκης, ενώ οι συνάδελφοι από επαρχιακές πόλεις μπορούν να εγγράφονται με γνήσιο της υπογραφής επί της αίτησης και συστημένη επιστολή στα γραφεία.

Αν λοιπόν ο συνάδελφος εργάζεται ή για τον όποιο λόγο δεν μπορεί εκείνη την ώρα να έχει αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία της Ένωσης, τι γίνεται;

Είναι σίγουρο ότι έστω και αυτές τις 6 ώρες τον μήνα(!!!) θα είναι ανοιχτά τα γραφεία ή η θερινή ραστώνη θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν καθόλου;

Απορίας άξιο είναι βέβαια και το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έλαβαν αυτή την πρωτοφανή απόφαση, εν μέσω «καραντίνας» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 βρήκαν χρόνο να λειτουργήσουν τα γραφεία της Ένωσης προκειμένου, όπως μαθαίνω, να προβούν σε πληθώρα τηλεφωνικών κλήσεων προς συναδέλφους και να τους επισημάνουν ότι: πρέπει εκ νέου να πάνε και να εγγραφούν αυτοπροσώπως, διότι ο εγκεκριμένος τρόπος αποστολής της αίτησης κατά τον χρόνο σύνταξής της -και παρά την τηλεφωνική τους επιβεβαίωση-, άλλαξε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ(!!!). Δηλαδή, συνάδελφοι που επιχείρησαν πριν και από 6 μήνες να γίνουν μέλη της Ένωσης επί της ουσίας «ακυρώθηκαν» και τους ζητείται να εκκινήσουν ξανά τη διαδικασία, με τον νέο τρόπο εγγραφής. Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη απόφαση έχει αναδρομική ισχύ;

Τι ακριβώς εξυπηρετεί; Δεν αντιλαμβάνονται ότι απλά ταλαιπωρούν τους συναδέλφους;

Ή μήπως αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός τους ώστε, να μην υπάρξουν ή τουλάχιστον να περιοριστούν οι νέες εγγραφές μελών;

Στην τελική, οι τόσο πολυάσχολοι αυτοί άνθρωποι, ας δώσουν την ευκαιρία σε άλλο μέλος του Δ.Σ. να αφιερώσουν χρόνο για να είναι ανοιχτά τα γραφεία για τους συναδέλφους. Ας ζητήσουν έστω από τις όμορες Ομοσπονδίες (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ) να εξυπηρετούν, παραλαμβάνοντας αυτές τις αιτήσεις.

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 μάλιστα μετά από 21 ημέρες που ήταν συνεχώς κλειστά τα γραφεία και η ιστοσελίδα της προέβλεπε ότι τα γραφεία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα είναι ανοικτά από 12:00 έως 15:00 ώρα, εντελώς αυθαίρετα τις 14:05 ώρα, απεχώρησαν, με αποτέλεσμα να δεχθούν περίπου 20 συναδέλφους.

Δυστυχώς άλλοι 10 συνάδελφοι που ήρθαν εντός της προβλεπόμενης ώρας, δεν κατάφεραν να βρουν τα γραφεία ανοικτά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν απίστευτα. Εκτός 3 συναδέλφων που θεώρησαν σωστό να αφήσουν την αίτησή τους στην ταχυδρομική θυρίδα που βρίσκεται εκτός, οι υπόλοιποι έφυγαν δυσανασχετώντας με την αντισυναδελφική εικόνα που παρουσιάσαμε σαν Ένωση.

Παρακάλεσα προσωπικά, ως μέλος του ΔΣ, να τις παραλάβω εγώ, πλην όμως δεν έγινε αποδεκτό από τον Γενικό Γραμματέα που είχε ήδη αποχωρήσει πριν τις 14:05 ώρα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες κινήσεις δεν προάγουν τον αστυνομικό αθλητισμό; Που αποσκοπούν, λοιπόν; Πραγματικά θλίβομαι.

Μετά τιμής
Μπογδανίδης Αχιλλέας
Μέλος Δ.Σ. Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος



ΠΗΓΗ