Νέοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας!

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για μας, παρευρεθήκαμε σήμερα, 30 Ιουλίου 2020, στην τελετή ορκωμοσίας σας, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως εκπρόσωποι του σώματος των Αξιωματικών , θελήσαμε να είμαστε κοντά σας σε αυτήν την εξόχως τιμητική και υπερήφανη ημέρα της απαρχής της νέας σας σταδιοδρομίας.

Αναδράμαμε στο παρελθόν και αναπολήσαμε τις δικές μας ανάλογες στιγμές, όταν σταθήκαμε ενώπιον της ένδοξης πολεμικής σημαίας της Σχολής Αξιωματικών, και ψιθυρίσαμε μαζί σας ξανά τον όρκο του Έλληνα Αξιωματικού.

Κάθε στιγμή αυτής της διαδικασίας είναι φορτισμένη με συναισθήματα και ηθικές δεσμεύσεις προς την ελληνική πολιτεία, την κοινωνία, το σώμα και τους γονείς και συγγενείς μας, οι οποίοι μας παρέδωσαν στην νέα μας οικογένεια.

Να γνωρίζετε ότι ο δρόμος τον οποίο επιλέξατε να βαδίσετε εφεξής, είναι δρόμος δύσβατος και ανηφορικός, πλήρης προβλημάτων και στιγμών ψυχικά και σωματικά φορτισμένων. Όμως, είναι ο δρόμος προς την αρετή που θα σας καταξιώσει προσωπικά και επαγγελματικά, στο λειτούργημα που θα υπηρετήσετε ευόρκως τα επόμενα χρόνια.

Οδηγός σας θα πρέπει να είναι οι ηθικές αξίες και τα ιδανικά με τα οποία σας γαλούχησε η πατρική σας οικογένεια , η Σχολή Αξιωματικών με τις παρακαταθήκες και το ιστορικό φορτίο της φυλής μας καθώς και η ευλογία του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου.

Ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στον ιστορικό του λόγο προς τους νέους στην Πνύκα (8 Οκτωβρίου 1838), είχε πει μεταξύ άλλων:

«Ἡ προκοπή σας καὶ ἡ μάθησή σας νὰ μὴν γίνῃ σκεπάρνι μόνο διὰ τὸ ἄτομό σας, ἀλλὰ να κοιτάζῃ τὸ καλὸ τῆς κοινότητος, καὶ μέσα εἰς τὸ καλὸ αὐτὸ εὑρίσκεται καὶ τὸ δικό σας. (…) Τὸ ἔργο μας καὶ ὁ καιρός μας ἐπέρασε. Καὶ αἱ ἡμέραι τῆς γενεᾶς, ἡ ὁποία σᾶς ἄνοιξε τὸ δρόμο, θέλουν μετ᾿ ὀλίγον περάσει.(…) Εἰς ἐσᾶς μένει νὰ ἰσάσετε καὶ νὰ στολίσετε τὸν τόπο, ὁποὺ ἡμεῖς ἐλευθερώσαμε· καί, διὰ νὰ γίνῃ τοῦτο, πρέπει νὰ ἔχετε ὡς θεμέλια της πολιτείας τὴν ὁμόνοια, τὴν θρησκεία, τὴν καλλιέργεια τοῦ θρόνου καὶ τὴν φρόνιμον ἐλευθερία».

Έχοντας στο μυαλό μας ζωντανά τα λόγια αυτά, τα οποία παραμένουν διαχρονικά ακόμα και σήμερα επίκαιρα, σας καλωσορίζουμε στις τάξεις των Αξιωματικών βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες όλων μας, τιμώντας τη δέσμευση των Σπαρτιατών εφήβων «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες» και θα συνεχίσετε την παράδοση την οποία σας κληροδότησαν.

Με την ευκαιρία αυτή, δεχθείτε τις ειλικρινείς μας συναδελφικές ευχές για το μέλλον το οποίο ανοίγεται μπροστά σας σήμερα και τη διαβεβαίωσή μας ότι θα είμαστε δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες σας.

Ευχόμεθα να έχετε τύχη, υγεία και καλή δύναμη στο μέλλον το οποίο ανοίχθηκε σήμερα μπροστά σας, ως νέοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.



ΠΗΓΗ