Ξέφυγε από τον έλεγχο η κατάσταση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Χαρδαλιά και του Σωτήρη Τσιόδρα στη Λάρισα.

Από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ είναι εμφανές ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να εκτεθούν και μάλιστα άμεσα στον κίνδυνο τα δύο στελέχη που έχουν τον κρισιμότερο ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας.

Χαρδαλίας και Τσιόδρας εμφανίζονται σε βίντεο σχεδόν περικυκλωμένοι από κόσμο, χωρίς να φορούν τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες φυσικές αποστάσεις. Χωρίς μάσκες ήταν και ο κόσμος που τους πλησίαζε για να τους μιλήσει. Πέραν του συμβολισμού (καθώς Χαρδαλιάς και Τσιόδρας είναι τα πρόσωπα που συμβουλεύουν για την τήρηση των μέτρων τον κόσμο) υπάρχει και ο υπαρκτός κίνδυνος να μολυνθούν και οι ίδιοι από τον ιό στην πιο κρίσιμη περίοδο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον περαιτέρω κίνδυνο να μολυνθούν στη συνέχεια και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Φυσικά δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών ειδήσεων και μακάρι όλα αυτά να μη συμβούν ποτέ, ωστόσο τα μέτρα πρόληψης και προστασίας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρούνται από τα κυβερνητικά στελέχη και τους επιστήμονες.

Katechaki



ΠΗΓΗ